Matjaž Kek: Kramarić će dobiti odmor 18. prosinca, kada imamo zadnju obvezu ove godine!

Subota, 25. listopada 2014. 14:20 Napisao  I. V.

Ne želim zvučati podcjenivački kada kažem da su utakmice u Europa ligi više revijalne, u njima svi uživamo. Utakmice u HNL-u su nešto drugo, najbolji je primjer zadnja utakmica protiv Istre, kaže Kek uoči utakmice protiv Splita

Nogometaši Rijeke nemaju vremena za slavlje nakon pobjede protiv Feyenoorda, u nedjelju od 19 sati na Kantridi igraju protiv Splita.

- Očekuje nas povratak u HNL u utakmici koja nakon utakmice protiv Feyenoorda nudi puno neizvjesnosti što se tiče sastava. Nismo bili u mogućnosti trenirati zadnjih dana. Trenirali smo u petak iza gola pa smo se na takav način podsjetili na slavne dane Rijeke (utakmica protiv Real Madrida odigrana je 24. 10. 1984., op.a.) i jedne generacije igrača koja je puno toga ostvarila trenirajući iza gola. Vidjet ćemo na zadnjem treningu u kakvom su stanju igrači. Lešković otpada za utakmicu protiv Splita, u kadar se vraća Zec. Samardžić je normalno trenirao, onih pola sata protiv Feyenoorda nisu ostavili posljedice. Moises je prošao rekuperaciju zajedno s desetoricom igrača koji su iznijeli utakmicu protiv Feyenoorda. Razmišljam o tome da bi Moisesu bilo preriskantno igrati tri utakmice u sedam dana, ali Moises je kao osoba drugačji od naše uobičajene percepcije Brazilaca. On je izuzetno pozitivna, karakterna osoba i silno želi igrati. I Krstanović je u kadru, sa Zecom smo dobili više mogućnosti u napadu iako u ovom trenutku naviše razmišljam o veznom redu. Jajalo i Cvijanović jako su se potrošili u igri protiv trojice veznih igrača Feyenoorda, puno se energije potrošilo da bi se pokrio prostor, posebice u prvom poluvremenu, kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Split prema kvaliteti spada u gornji dom hrvatskog nogometa, onaj koji teži europskom nogometu:

- Igramo protiv nezgodnog protivnika, koji nakon pobjede protiv Osijeka i malo drugačijim taktičkim pristupom nudi neizvjesnost. Normalno da Split dolazi na Kantridu po bodove, momčad Splita na početku sezone u Europi je ostvarila nekoliko jako dobrih rezultata. Moramo kroz rekuperaciju vidjeti koji igrači mogu otrčati tako zahtjevnu utakmicu. Kada nas rezultat toliko ne zanima, izgledamo dobro na terenu što vidjelo u utakmici protiv Feyenoorda bez obzira što se u medijima spekuliralo da je utakmica bila odlučujuća, da ćemo ispati iz natjecanja ako ne pobjedimo... Split ima puno kvalitetnih i iskusnih igrača, sigurno nam može stvoriti probleme ako ne budemo mogli trčati, ako ne budemo mogli trpjeti duele, ako ne budemo agresivni, ako protok lopte ne bude brz... Nekada je sreća da sljedeća utakmica brzo dođe da rane brže zacijele, a nekada bi želio da malo duže uživaš u dobrim rezultatima. Ritam je takav da nemamo vremena slaviti, HNL je naša glavna preokupacija. Ne želim zvučati podcjenivački kada kažem da su utakmice u Europa ligi više revijalne, u njima svi uživamo. Utakmice u HNL-u su nešto drugo, najbolji je primjer zadnja utakmica protiv Istre. Split je protivnik koji je prošle sezone ostvario plasman u Europu! Možemo mi u nedjelju reagirati "lako ćemo" i brzo će nas kazniti, kaže Kek.

Ni Kek nije imao puno vremena slaviti:

- Uživao sam u petak u treningu s igračima koji nisu igrali. Obično se poslije onakve utakmice kaže da si sretan. Ja sam ponosan na igrače! Ponosan sam na to kako igraju, kako se ponašaju, kakav odnos imaju s publikom, na sve što se događa u ovom dijelu Hrvatske..., govori Kek.

Andrej Kramarić je tema svih nogometnih razgovora u Hrvatskoj, pa i nešto šire. Za najboljega igrača Rijeke vrijedi isto što i za njegove suigrače:

- Kramarić će dobiti odmor 18. prosinca, kada imamo zadnju obvezu ove godine! A što bi trebao sada? I njemu je netko asistirao za pogotke! Znači li to da bi i taj trebao sada odmarati!?

Standings provided by Sofascore