Krstičević i Kek imaju isti problem, obojica ne znaju kako će Rijeka igrati u Splitu!

Nedjelja, 28. travnja 2013. 14:09 Napisao/la  I.V. - I.J.

Split (19): Hajduk - Rijeka. Gledao sam snimku utakmice na Poljudu, dosta se igrača promijenilo. Možda će na početku utakmica biti slična, ako nismo spremni na agresiju odgovoriti agresivno, možemo imati problema, kaže Kek

Antoni Čulina počinje utakmicu na Poljudu. Mladi reprezentativac nametnuo se treneru Matjažu Keku nastupom za U-20 selekciju u utakmici protiv Slovenije, kada je dvaput bio strijelac u pobjedi 4:1.

 

- Gledao sam utakmicu u Ajdovščini, sviđalo mi se kako je Čulina odigrao. Ne zbog toga što je dao dva pogotka! Čulina može biti osvježenje, momčadi daje dodatne mogućnosti. U igri ga vidim više prema naprijed iako se u današnjem nogometu traže igrači koji igraju u oba smjera, na više mjesta. Traže se polivalentni igrači, a Čulina je takav igrač, kaže Kek.

 

Čulina nije jedina personalna promjena u momčadi zbog kojih će Rijeka izgledati drugačije nego u prethodnim utakmicama. Svih šest utakmica Kek je protežirao iste igrače, a utakmica protiv Hajduka nameće drugačije zahtjeve. Rijeka je ove sezone već igrala (1:1) na Poljudu…

 

 - Gledao sam snimku utakmice na Poljudu, dosta se igrača od onda promijenilo. Možda će na početku utakmica biti slična, ali ako nismo spremni na agresiju odgovoriti agresivno, ako nismo trkački u stanju odgovoriti, ako ne budemo koncentrirani i mirni, onda možemo imati problema. Pripremali smo se na takvu utakmicu, tražili rješenja, ali rješenja u našoj igri a ne u protivničkoj. Hajduk sigurno razmišlja o nama! Ako su tako hrabri kao što najavljuju u medijima, to je za nas još veći motiv, da budemo još agresivniji, ali i pametni, govori Kek.

 

Bez obzira što Rijeka igra u istom sustavu 4-4-2, momčad sigurno neće izgledati isto protiv Hajduka. Što se tiče Hajduka, najbolje što se treneru  Mišu Krstičeviću dogodilo je pogled na zdravstveni bilten:  

 

Patinho i Cassio otišli kućama
 Kao što je najavljeno, Patinho i Cassio  raskinuli su ugovor s bijelima i otputovali u Rio de Janeiro Dvojica Brazilaca koji su tijekom zimskog prijelaznog roka stigli u Hajduk iz redova aktualnog prvaka Fluminesesa,  nisu se uspjeli nametnuti treneru Krstičeviću.

- Vratili su nam se svi igrači koji su bili u proteklom periodu bili ozlijeđeni, jedino Vršajević još osjeća problem s mišićem, ali i on će vjerujem biti spreman za utakmicu. Dočekali smo da imamo sve igrače na raspolaganju  u preostalih mjesec dana kada će se odlučivati o tome koje će momčadi izboriti igranje u Europskoj ligi i tko će podignuti pehar namijenjen osvajaču Kupa, kaže Krstičević koji biranim riječima govori o Rijeci za koju je svojedobno igrao:

 

 

- Na Kantridi sam gledao utakmicu Rijeke i Slaven Belupa, dolaskom novog vlasnika Volpija  mnogo se uložilo u klub, bio sam oduševljen kako je sve ustrojeno. Uloženo je puno novaca, navijači i Armada su uz klub, Rijeka je zaslužila da ima momčad koja će  svake godine igrati u Europi. Dva poraza sigurno su ih malo poremetila, no svjesni smo da nas čeka teška utakmica. Manje-više znamo sve o igri Rijeke, što je trener Kek smislio ne znamo. Nemamo špijuna na Kantridi. Znamo da imaju iskusnu momčad i da mogu svakog pobijediti. Hajduk bez obzira gdje i protiv koga igra uvijek ide na pobjedu. Tako će biti i u srazu sa Rijekom . Očekujem zanimljivu utakmicu, ne zanima nas što je bilo u prvom dijelu na Kantridi, niti što je bilo na Poljudu. Ovo će biti posve nova utakmica za obje momčadi i tako smo se pripremali, kaže Krstičević.

 

Istina! Nedjeljna utakmica između Hajduka i Rijeke potpuna je nepoznanica za trenera Krstičevića, jer ni Kek ne zna kako će igrati Rijeka.

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.