KRIZA U OSIJEKU Nijemci odustali od kupovine dionica, gradonačelnik najavio stečaj

Ponedjeljak, 19. listopada 2015. 21:00 Napisao/la  SC

 Stečaj će se dogoditi ako ne bude zainteresiranih za kupnju dionica, kaže gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić, predstavnik većinskog vlasnika 


Nogometni klub Osijek proživljava tešku financijsku krizu. Zadnja vijest ne potiče optimizam, potencijalni njemački investitori odustali su od Osijeka nakon pola godine pregovaranja. Na sastanak zakazan u Zagrebu protekle subote, nisu se ni pojavili. Prema najavama, do kraja prošlog tjedna trebali su kupiti 29 posto dionica što nisu učinili.

- Nažalost, nastavljaju se negativni trendovi na terenu i izvan njega. Dogodili su se novi neočekivani problemi u preustroju kluba, jer Nijemci su odustali od kupnje dionica Gradske banke, točnije nisu u zakonskom roku uplatili novac. U subotu smo u Zagrebu trebali zaključiti priču s njima na pozitivan način, ali dogodio se preokret. Osobno ne želim špekulirati o razlozima njihovog odustajanja, ali oni su za nas sada prošlost, a nama ne preostaje ništa drugo već se okrenuti budućnosti, rekao je Ivan Vrkić, osječki gradonačelnik i predsjednik Skupštine NK Osijek.

Grad Osijek većinski je vlasnik kluba, Vrkićeva odgovornost je najveća:

- Pokrenut ćemo inicijativu da svi dioničari NK Osijek na svojoj razini objave natječaje za prodaju klupskih dionica. Uvjet će biti samo jedan, prihvatiti najbolju ponudu koja se pojavi. Takav ću prijedlog iznijeti i pred Gradsko vijeće kada su u pitanju dionice koje posjeduje Grad Osijek. Hoće li biti zainteresiranih i koliko će oni biti spremni platiti za dionice, doista ne mogu predvidjeti. To je doista posljednja mjera koju Grad kao većinski vlasnik kluba može poduzeti. Alternativa tome je stečaj koji će se dogoditi ako ne bude zainteresiranih za kupnju dionica, rekao je Vrkić.

U međuvremenu plaće igračima kasne četiri mjeseca, nekolicini prijeti deložacija iz stanova. A sezona je tek počela...

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.