Prva HNL: Kristijan Fućak dvama golovima srušio Osječane u Velikoj Gorici

Subota, 08. travnja 2023. 16:56 Napisao/la  SC

Kristijan Fućak, inače nogometaš Osijeka na posudbi u Gorici, golove je postigao u 73. i 82. minuti

Kristijan Fućak
Kristijan Fućak Foto: Screenshot

Kristijan Fućak bio je junak Gorice u dvoboju protiv Osječana, dvama pogocima nekadašnjeg nogometaša Grobničana i Orijenta, Goričani su došli do vrijednih bodova u borbi za ostanak u elitnom razredu.

Igrala se 74. minuta, Kristijan Fućak uzeo je jednu loptu na tridesetak metara od vrata Osječana, sudac Kolarić pustio je prednost, Fućak je napravio još nekoliko metara s loptom i odvažio se na udarac.

Potegnuo je s 25 metara, lopta je u letu pogodila Žapera koji je istrčao u blok, promijenila smjer tek toliko da vratar Malenica nije mogao ništa učiniti – 1:0.

U 83. minuti Fućak je potvrdio pobjedu svoje momčadi, Pršir je snažno tukao s dvadesetak metara, Malenica odbio loptu u polje, a Fućak natrčao na odbijanac i pospremio ga u mrežu.

Fućak je, inače, posuđeni igrač Osijeka, svoja oba pogotka Osječanima korektno nije želio slaviti.

Osijek je u posljednjih pet utakmica osvojio samo dva boda, momčad trenera Borimira Perkovića u velikoj je krizi, u posljednjih devet kola nisu osjetili radost pobjede.

GORICA: Banić, Štiglec, Bralić, Steenvoorden, Tomečak, Mrzljak (18 Raspopović, 88 Suk), Fruk (66 Vujnović), Pršir, Mitrović, Fućak (88 Krizmanić), Ndockyt (46 Majstorović)

OSIJEK: Malenica, Jurčević (80 Topčagić), Barišić, Žaper, Omerović, Nejašmić (80 Bukvić), Jugović, Lovrić (72 Leovac), Caktaš (66 Špoljarić), Fiolić, Mierez.

Utakmica 28. kola: Gorica – Osijek 2:0 (Fućak 74, 83)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.