KRUNOSLAV JURČIĆ TVRDI

U Dinamu nije postojao sustav igre

Četvrtak, 29. studenog 2012. 15:33 Napisao/la  Z. G.

Sad sam pričao s Lekom. Izradit ćemo mu program rada pa da bude spreman za zimske pripreme, priča Jurčić

 

Jerko Leko ipak bi mogao ostati u Dinamu, Nikola Pokrivač još je uvijek po strani, Tonel se vraća u Portugal… Tako razmišlja novi maksimirski trener Krunoslav Jurčić.

- Sad sam pričao s Jerkom na telefon i još ćemo razgovarati. Izradit ćemo mu program rada pa da bude spreman za zimske pripreme, naglasio je Dinamov trener.

Što je s Pokrivačem?

- Sad smo se samo dogovorili s Lekom.

Jurčić je još dan ranije potvrdio da Tonel odlazi u Portugal. A, dan kasnije, dakle u subotu, na programu je maksimirski prvenstveni okršaj protiv Lokomotive, Jurčićeva premijera u njegovu trećem mandatu u Dinamu.

- Drago i je što se kod mene pojavljuje osjećaj da se nešto događa, drago mi je da dolazi utakmica. Cijelo sam ovo vrijeme pratio Lokomotivine izvedbe, od prije znam većinu njezinih igrača, mnoge sam i trenirao, drago mi je da se dižu… Moj kolega Tomislav Ivković izvanredno radi s njima. Jedna su od rijetkih momčadi u domaćem prvenstvu koja ima prepoznatljivost. Nama je bitno da su svi igrači spremni. Doduše, ozlijeđen je Peko. Pokušali smo u ova dva dana koliko-toliko uzdrmati atmosferu. Možda je to preteška riječ, ali moja pojava u svlačionici nije toliko veliki šok, jer nisam novo nego staro lice. Pokušali smo intenzitetom i brojem treninga malo dignuti atmosferu u svlačionici. Nadam se da će dečki dobro odgovoriti. Već sam rekao, Dinamo je jako dobro izgledao u prvom poluvremenu protiv Zagreba, moramo ustrajati u tome da takvi budemo u cijeloj utakmici.

Na upit hoće li mijenjati sustav igre Jurčić je kratko uzvratio:

- Pa, dosad nije bilo stalnoga sustava u Dinamu. Dakle, ne postoji sustav za kojega bismo rekli da je bio uigran i dominantan. Zato je teško govoriti o nekoj promjeni. Dosta je igrača imalo manju minutažu. U ovom nam je trenutku jedina misao vodilja da popunjavamo momčad s igračima koji su u natjecateljskoj formi. Dakle, nema velikih promjena u sustavu niti u načinu igre.

Jurčićev je prethodnik Ante Čačić polako u prvu momčad uvodio darovitoga kadeta Alena Halilovića. Takvu će putanju nastaviti i Jurčić.

- Halilović je ušao je u proces rada s prvom momčadi, to je projekt kojega maksimalno podržavam. Ma, za njega sam i posebno vezan, jako sam dobar s njegovim ocem, znam kako se Alen razvijao… Bit će mi drago ako mogu ikako pomoći u njegovu razvoju. Maksimalno ćemo ga paziti, dozirati ga i nećemo dopustiti da "pregori", zaključuje trener Dinama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.