MINISTAR OPET NAPADA

Željko Jovanović poslao poruku vodstvu HNS-a

Nedjelja, 01. travnja 2012. 19:35 Napisao  I. V.

Vrijeme je da Zdravko Mamić, Vlatko Marković i Zorislav Srebrić stanu pred ogledalo i pljunu ono što vide

Željko Jovanović, ministar sporta, sjedio je u loži sa šalom na kojem su se isticala obilježlja Istre i Rijeke. Nakon prekida utakmice ministar je izašao pred novinare, istaknuo šal i poslao jasnu poruku:


- Žao mi je zbog prekida, veselio sam se susretu,  ali mislim da je vrijeme da se stane na kraj nasilju na tribinama. Uputstva su jasna, utakmica se mora prekinuti zbog nasilnog ili rasističkog ponašanja, jedino što bih učinio prije prekida je da se isprazni tribina. Mislim da je i to previđeno pravilima. Želim da ovo bude poruka svima, pravila UEFA-e u jasna, kazao je Jovanović prije nego što je pronašao krivca:

- Moram reći i ovo, ovo je vrhunac cirkusa u našem nogometu, u članku 12. Statuta HNS jasno stoji da je vrh HNS-a odgovoran za regularnost natjecanja. Ovo je prvenstvo neregularno, liga je pred raspadom. Koliko god to grubo zvučalo, vrijeme je da Mamić, Marković i Srebrić stanu pred ogledalo i pljunu ono što vide!   Gorica nije dobila licencu zato da bi u ligi ostala druga momčad Dinama. Nigdje na svijetu jedan klub nema dvije momčadi u istoj ligi, rekao je Jovanović.

Što se tiče posljedica prekida, ministar je jasno rekao da je navijač Rijeke što ne znači da Istra treba trpjeti štetu.

- Na žalost, zbog ljudi koji gledaju samo svoje interese poput Mamića ispaštaju klubovi poput Istre i čovjek koji je u privatizaciji odlučio uložiti u ovaj klub.  Istra ne bi smjela ispaštati zbog svega ovoga, razgovarao sam s čelnicima oba kluba. Rekli su da su spremni odigrati novu utakmice pred praznim tribinama. I još nešto, tvrtka koja je osiguravala utakmicu morala bi vratiti novac klubu, jer nisu obavili svoj posao kako treba. Nisu smjeli dozvoliti da se na tribine unesu pirotehnička sredstva zbog kojih je utakmica prekinuta, kazao je ministar i još jednom pokušao pokrenuti hrvatski nogomet:
 
- Apeliram na hrvatske klubove da svi zajedno sjednu za stol i da se dogovore kako dalje. Ponovit ću što je rekao Platini u Beogradu, UEFA, klubovi i mediji moraju stati na kraj nepravilnostima, zaključio je Jovanović

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.