JADRANSKI DERBI Matjaž Kek: Pobjedom želimo navijačima vratiti osmjehe na lica

Petak, 26. veljače 2016. 13:51 Napisao  Patrik Mršnik

Nismo mi toliko zaljubljeni u sebe da bi samo gledali na ono dobro. Iako, bilo je nekoliko stvari koje su bile dobre, ali rezultat iz Zagreba je taj koji nas najviše boli, kaže trener Rijeke.

Na rasporedu je novi jadranski derbi, susret između Rijeke i Hajduka. Ove subote od 17 sati mjesto radnje je na Rujevici, a domaćin će se u njemu pokušati vratiti pozitivnim rezultatima nakon prvog ovosezonskog poraza ostvarenog protekle nedjelje u Zagrebu protiv Dinama. Na tom putu sigurno mu neće pomoći od ranije ozlijeđeni dvojac Lešković - Vešović, a od novih imena koja su 'otpala' za dvoboj spominju se Kajević i Tomasov. Najbolji igrač MAXtv Prve lige u njenom jesenskom dijelu ponovo je osjetio probleme s tetivom.

- Pred nama je jedna utakmica koja je kao i svaki jadranski derbi prepuna rivaliteta. Intenzitet tih utakmica još je porastao posljednjih godina, otkako je Rijeka ponovo jaka. Siguran sam da će to biti kvalitetna utakmica, ona unaprijed jako motivira i igrače i navijače. Istina je da smo u određenim problemima s kadrom, vraća nam se Samardžić koji je propustio Dinamo zbog kartona, trenira i Mejač, nešto ćemo iskombinirati glede sastava, kaže Matjaž Kek.

Hajduk za pobjedu protiv Rijeke ne zna jako dugo, već gotovo četiri godine. Ove zime napustilo ga je nekoliko bitnih igrača iz prvog dijela sezone (Milović, Caktaš, Balić), ali to neće umanjiti njihovu želju za nadigravanjem na Rujevici.

- Naša želja iz te utakmice su bodovi, iako znamo da nam dolazi momčad koja igra brzo u tranziciji s visokim presingom. Bez obzira na to, želimo pred našim navijačima koji su sigurno bili ono najkvalitetnije što je Rijeka pokazala u Maksimiru odigrati dobru utakmicu i pobijediti, kaže Kek.

Momčad Rijeke proteklog je tjedna pokazala dobru reakciju nakon poraza od Dinama. Dodatna motivacija za ogled s Hajdukom ionako nije previše potrebna, i igrači se žele što prije vratiti pobjedama.

- Imali smo dovoljno vremena za pogledati gdje smo bili loši. Nismo mi toliko zaljubljeni u sebe da bi samo gledali na ono dobro. Iako, bilo je nekoliko stvari koje su bile dobre, ali rezultat je taj koji nas najviše boli. Treba se sada okrenuti utakmici s Hajdukom, svlačionica je svjesna toga kakvu odgovornost nosi ta utakmica, kaže Kek.

Treneru Rijeke ništa ne znače brojke, a one govore da je Rijeka neporažena u deset utakmica protiv Hajduka otkako je vodi Matjaž Kek.

- Lijepo je to za čuti, ali to ništa ne znači. Svaka utakmica počinje od rezultata 0:0, svaka utakmica donosi nešto novo. To je lijepa priča za novine, ali mi moramo igrati, kaže Kek.

Stadion je dan uoči utakmice gotovo pa rasprodan, u petak ujutro ostalo je tek stotinjak ulaznica u prodaji. Posebno je to podcrtano jer je važna uloga navijača koji su u Zagrebu bili Rijekin dvanaesti igrač.

- Rekao sam da su navijači bili nešto najbolje što se Rijeci dogodilo u Maksimiru. Žao mi je zbog toga što im igrom i stajanjem na terenu u posljednjih pola sata te utakmice nismo vratili, sada ćemo dati sve od sebe kako bismo im vratili osmjehe na lica, kaže Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.