IZ ZATVORA  NA FAKULTET

Željko Širić u Splitu polaže ispite iz sportskog prava

Petak, 30. studenog 2012. 21:35 Napisao/la  I. J.

Ironično je da Širić studira u domicilnom gradu kluba predsjednik kojega je navodno podmitio bivše čelnike sudačke organizacije HNS-a 

Željko Širić u posljednje vrijeme redoviti je gost Splita, naime, bivši osječki sudac upisao je postdiplomski studij sportskog prava na Pravnom fakultetu u Splitu. Širić redovito posjećuje grad pod Marjanom budući da vikendom polaže ispite.

Cijela situacija odiše ironijom. Željko Širić uhićen je prošle godine u prosincu u akciji USKOK-a pod sumnjom da je utjecao na ishode utakmica u Prvoj HNL, primanja mita i zlouporabu položaja. Prikriveni doušnik USKOK-a bio je Hrvoje Maleš, tadašnji predsjednik Hajduka, koji je Širiću uručio torbu s 30 tisuća eura da bi osigurao Hajduku "pošteno" suđenje.

Širić je u ožujku izašao iz zatvora nakon što je tri mjeseca proveo iza rešetaka zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Čini se da je Širić shvatio da bi mu znanje na pravnom fakultetu moglo dobro doći u nastavku slučaja. Ironija je da znanje stječe u domicilnom gradu kluba čiji je predsjednik najodgovorniji što je Širić još uvijek osumnjičenik. Bivšeg osječkog suca činjenica da je proveo u zatvoru neko vrijeme nije spriječila da nastavi s obrazovanjem koje je zapčeo na fakultetu u Splitu.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.