Ivan Matić, trener Splita: Rijeka je u rangu momčadi Hapoela i Černomerca, ako nije i bolja

Subota, 09. kolovoza 2014. 15:57 Napisao/la  Ivan Jelić

Svjesni smo da su Riječani u jako dobrom rezultatskom i igračkom ritmu, no uvjeren sam da možemo srušiti njihov niz nepobjedivosti, kaže Matić

U Parku mladeži u nedjelju snage će odmjeriti dva od četri hrvatska predstavnika, koji su izborili plasman u doigravanje za Europsku ligu. Domaćin Rijeci je Split, koji je od početka sezone nanizao devet pozitivnih rezultata u Europi i domaćem prvenstvu.

- Mislim da smo već do sada ostvarili povijesni rezultat što se tiče igranja u Europskoj ligi. Izbacili smo Miku, Hapoel Beer Shavu te Černomorec, no želimo napraviti još jedan korak dalje i biti bolji od Torina. Možda su oni favoriti na papiru, ali bili su to Hapoel i Černomorec. Isto tako želio bih čestitati Hajduku i Rijeci na uspješnim rezultatima, kazao je trener Splita Ivan Matić.

 Riječani u Park mladeži stižu nakon što već dugi niz ne znaju za poraz, u proljetnom dijelu minulog prvenstva susret u Splitu završio je bez pobjednika:

- Rijeka je u rangu momčadi Hapoela Beer Shave i Černomerca, ako nije i  bolja. Pokazali  su to u dosadašnjem tijeku sezone. Igraju odlično, Kek je vrstan i dokazani stručnjak, na raspolaganju ima gotovo dvije podjednako kvalitetne momčadi. Do uspjeha možemo igrom kakvu smo prikazali u dvobojima sa Hapoelom i Černomorcem na svom travnjaku. Svjesni smo da su Riječani u jako dobrom rezultatskom i igračkom ritmu, no uvjeren sam da možemo srušiti njihov niz nepobjedivosti, odnosno nastaviti svoju nisku uspješnih rezultata, kaže Matić.

Kramarić i Krstanović najveće su prijetnje:

- Radi se o dvojici rasnih strijelaca, no moji igrači u obrani, prije svih stoperi Galović i Glumac, te posebice čuvar mreže Vuković, u vrhunskoj su fori. Ne bojimo se Kramairića i Krstanovića.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.