Ivan Matić, trener Splita: Ne vjerujem da će Mamića smijeniti ako pobijedimo Dinamo

Petak, 31. listopada 2014. 10:18 Napisao/la  Ivan Jelić

Dinamo nije jak kao momčad, njihova moć počiva na nizu kvalitetnih pojedinaca koji su u stanju sami riješiti pitanje pobjednika, kaže Matić uoči subotnje utakmice protiv Dinama

Pobjeda nad Osijekom u osmini finala Kupa Hrvatske još je više podigla samopouzdanje u redovima Splita uoči subotnja derbija sa Dinamom u Parku mladeži. Crveni su ušli u uspješnu seriju, najprije su prije desetak dana u prvenstvenom dvoboju pobijedili na svom travnjaku Osijek rezultatom 3:0, potom su minule nedjelje na Kantridi odigrali 1:1 s Rijekom da bi u srijedu u kup-utakmici ponovno bili bolji od momčadi iz Gradskog vrta. Trener Ivan Matić za subornju utakkmicu s aktualnim prvakom ne može računati na požutjele Rugaševića i Cikalleshija, dok su zbog ozljede upitni nastupi Rocea i Bilića:

- Mislim da se imamo pravo nadati pozitivnom rezultatu protiv Dinama nakon uspješnih igara i rezultata u posljednje vrijeme. Za nas bi i osvojeni bod protiv Dinama bio uspjeh što ne znači da nećemo pokušati uzati tri boda ako nam se pruži prilika. Gledao sam sve njihove europske utakmice, slabiji dio im je zadnja linija, snažni su u veznoj liniji i napadu bez obzira da li im igra Čop ili Henriguez. Čileanac je u kup-utakmici protiv Opatije zabio sva četri gola. U ovom trenutku Soudani nije u nekoj posebnoj formi, neka tako nastavi i dalje. Trener Mamić često mijenja momčad, jer na raspolaganju ima široki kadar igrača. Oni nisu jaki kao momčad, njihova moć počiva na nizu kvalitetnih pojedinaca koji su u stanju sami riješiti pitanje pobjednika, kaže Matić.

Mamić je poslije teškog prolaza u četvrtfinale Kupa u Opatiji kazao da bi napustio klupu da su izgubili. Pruža se vama prilika da ga "pogurate" s klupe?

- Ne mislim da će se to dogoditi i ako pobijedimo Dinamo, zaključio je Matić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.