Ivan Matić, trener Splita: Stoperi Rijeke su naša šansa, uz to bočni igrači igraju preofanzivno!

Subota, 25. listopada 2014. 15:53 Napisao/la  Ivan Jelić

Želimo odigrati što bolje protiv protivnika koji ima izuzetno kvalitetan igrački kadar i odličnog trenera Matjaža Keka, kaže trener Matić uoči nedjeljne utakmice na Kantridi

Nedjeljni Rijeke i Splita na Kantridi za momčad iz Parka mladeži ne dolazi baš u dobar trenutak bez obzira što je Split u prošlom kolu na svom travnjaku deklasirao Osijek sa uvjerljivih 3:0. Naime, Riječani su u četvrtak ostvarili jednu od svojih povijesnih pobjeda u europskim natjecanjima, pred svojim navijačima su nadigrali nizozemski Feyenoord i napravili veliki korak prema plasmanu u daljnje natjecanje. Za sraz sa Rijekom trener Splita Ivan Matić ne može računati na požutjelog Vidovića kojega će u sredini terena najvjerojatnije zamijeniti Kvesić, te na ozlijeđene Bilića i Radotića:

- Prije svega čestitke Rijeci na pobjedi u Europi, ostvarili su veliki, hvalevrijedan rezultat. Velika pobjeda za njih, ali isto tako za cijeli hrvatski nogomet. Želimo odigrati što bolje protiv protivnika koji ima izuzetno kvalitetan igrački kadar i odličnog trenera Matjaža Keka. Moji igrači svjesni su snage Rijeke, motivirani su da pruže što jači otpor, no to ne znači da smo se unaprijed predali. Naprotiv, ako nam se pruži prilika da uzmemo sva tri boda, to ćemo znati iskoristiti.

U prvom dijelu sezone Rijeka je u Parku mladeži slavila s uvjerljivih 3:0?

- Riječani su na toj utakmici samo potvrdili koliko kvalitetnu momčad imaju. Nismo zaboravili taj poraz koji nas peče što je jedan od razloga zbog kojega na Kantridi želimo odigrati što bolje. Nećemo se orijentirati samo na obranu, jer to ne bi bilo dobro. Tražit ćemo načine kako da što opasnije ugrozimo vrata domaćina. Nadam se da ćemo biti pametniji i mudriji i da ćemo u određenim situacijama imati sreće, kaže Matić.

Nema dvojbe da je Kramarić njihov najopasniji igrač, kako ga zaustaviti?

- Kramarić iz utakmice u utakmicu potvrđuje da se radi o klasnom napadaču, koji ima vrhunsku realizaciju. Kako ga zaustaviti? Kolektivnom igrom cijele momčadi! Samo nije Kramarić jedina opasnost, tu su Krstanović, Jugović, Sharbini... Cijela momčad! Kekovim dolaskom uz pomoć predsjednika Miškovića Rijeka se vrlo kratkom vremenu uspjela transformirati u odlično organizirani klub u svim segmentima, od rada Uprave do rada stručnog stožera na čelu sa Kekom i njegovim suradnicima. Rijeka je trenutno u jako dobroj formi, no kako će to na kraju izgledati poredak na tablici teško je to sada prognozirati. Imaju oni i slabih strana, no puno više imaju boljih strana.

Koje su im loše strane?

- Stoperi Rijeke su naša šansa! Uz to bočni igrači po mojem osobnom sudu igraju previše ofenzivno i tu ćemo tražiti naše prilike za pozitivan rezultat.

Koliko vam njihov umor od utakmice protiv Feyenoorda može biti od pomoći?

- Nije im Kek dozvolio neko pretjerano slavlje, osim toga imaju široki igrački kadar. Nećemo u možebitnom umoru tražiti pomoć u ostvarenju našeg cilja.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.