Ivan Krstanović na Vrhovnom sudu dobio spor, NK Zagreb mora isplatiti 600.000 eura

Ponedjeljak, 22. rujna 2014. 14:26 Napisao/la  SC

NK Zagreb sada će bivšem igraču isplatiti 600 tisuća eura ili bi klub po hitnom postupku mogao ostati bez licence, te dobiti zabranu igranja u prvoligaškom društvu

Ivan Krstanović dobio je spor protiv Nogometnog Kluba Zagreb. Nekadašnji igrač Zagreba, a danas član Rijeke, tužio je bivšeg poslodavca zbog nepoštivanja ugovornih obveza (neisplaćene plaće i postotak od transfera u Dinamo) od strane kluba, a cjelokupni je slučaj proteklih dana završen na Vrhovnom sudu. Odlukom istoga Zagreb mora Krstanoviću platiti 600.000 eura!

Krstanović je sa Zagrebom imao ugovor prema kojem su se prava na izlazni transfer dijelila u omjeru 60:40 (klub-igrač), a kako se iz Kranjčevićeve ulice u Dinamo zaputio u transferu vrijednom milijun eura, trebalo mu je pripasti 400 tisuća eura. No, Krstanović svoj dio kolača nikada nije dobio, pa je svoja prava zatražio na sudu. Zagreb je bivšem igraču ostao dužan i 400 tisuća kuna zbog neisplaćenih plaća, a uz zatezne kamata ta se svota (dio od transfera plus neisplaćene plaće) popela na 600 tisuća eura.

NK Zagreb sada će bivšem igraču isplatiti 600 tisuća eura ili bi klub po hitnom postupku mogao ostati bez licence, te dobiti zabranu igranja u prvoligaškom društvu.

Standings provided by Sofascore