HUNS: Napad na Filipa Krovinovića bio je najniži čin ljudskog djelovanja

Ponedjeljak, 27. svibnja 2024. 13:57 Napisao/la  SC
HUNS: Napad na Filipa Krovinovića bio je najniži čin ljudskog djelovanja

Hrvatske udruge Nogometni sindikat (HUNS) objavila je sljedeće priopćenje:

Hrvatska udruga „Nogometni sindikat“ najoštrije osuđuje fizički napad na svog člana i igrača HNK Hajduk Split Filipa Krovinovića.

Napad na igrača predstavlja napad na sport i na sve ono što sport predstavlja. Sport je najraširenija i najpopularnija društvena pojava, sastavni dio kulture suvremenog društva.

Napad na Filipa Krovinovića bio je najniži čin ljudskog djelovanja, stoga očekujemo da će cijeli slučaj u najkraćem mogućem roku biti riješen, a počinioci adekvatno kažnjeni, kako nikome više ne bi palo na pamet počiniti ovakvo nedjelo.

U cijelom crnilu ovog incidenta, postojanje navijačkog kodeksa između dvije najmasovnije navijačke skupine u Hrvatskoj, Torcide i Bad Blue Boysa, iznimno je važno, stoga pozdravljamo priopćenje BBB-a koji su se ogradili od ovog napada.

Filip Krovinović je istinski sportaš, iznimna osoba, dobitnik HUNS-ove nagrade Trofej Nogometaš u kojem su ga nagradile i prepoznale njegove kolege igrači iz HNL-a zbog svojih igračkih i karakternih osobina. Sigurni smo kako će Filip iz ove situacije izaći kao pobjednik, jer sportaši su naviknuti da se dignu kad je teško, stoji u objavi.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.