Ljubo Pavasović Visković: Pobjeda Rijeke jedan od najbitnijih dana u povijesti Hajduka

Ponedjeljak, 26. listopada 2015. 09:07 Napisao/la  SC

 Ovom prilikom želio bi pozvati navijače na dvoboj sljedeće nedjelje protiv Rijeke. Nadamo se da će barem 20 tisuća navijača doći na Poljud, kaže predsjednik NO-a


Nadzorni odbor Hajduka birao je predsjednika dok su Rijeka i Dinamo na Rujevici igrali derbi 14. kola. Marin Brbić ostao je na mjestu predsjednika Hajduka, koji u idućem kolu na Poljudu čeka Rijeku. Nakon desetak godina u jednom kolu HNL-a igraju prvi protiv drugoga na ljestvici, a da ni jedan od njih nije Dinamo:

- Da vam budem iskren, cijeli dan smo svi bili pod velikim iščekivanjem te utakmice, a čak smo i za vrijeme sjednice stalno primali poruke s kretanjem rezultata na Rujevici. Nakon pobjede Rijeke mogu samo reći kako je ovo zasigurno jedan od najbitnijih dana u povijesti Hajduka u posljednjih deset godina. Ovom prilikom želio bi pozvati navijače na dvoboj sljedeće nedjelje protiv Rijeke. Nadamo se da će barem 20 tisuća navijača doći na Poljud, jer ova sjajna mlada momčad Hajduka na čelu s trenerom Burićem to jednostavno zaslužuje, kazao je predsjednik NO Ljubo Pavasović Visković.

Inače, Pavasovića čeka kazna zbog verbalnog napada na suca Bruna Marića, koji je sudio derbi između Hajduka i Dinama. Disciplinski sudac Prve lige Krešimir Vlajčević još uvijek nije donio odluku:

- Vlajčevič taktizira s kaznama. Ne znam je li zbog izbora ili zbog toga što čeka da meni istekne kazna od godine dana koja traje od derbija koji nismo igrali na Maksimiru. Navodno bi me po isteku te kazne mogao još strože kazniti. Treba očekivati da ćemo biti najstrože kažnjeni, mislim da je to za mene dvije godine zabrane rada u nogometu. Kao predsjedniku NO-a Hajduka nije bilo primjereno da se Mariću tako obratim, ali znate i sami da je vrlo teško kontrolirati emocije kada se osjećate zakinutima. Isto tako, priča o tome da sam mu prijetio smrću je perfidna namještaljka, to sam već nekoliko puta rekao. Što sam mu točno govorio? Istina je da sam psovao, ali nisam mu prijetio. Naravno, nije to dostojno moje pozicije, ali molim za razumijevanje jer to nije bila normalna situacija. Za pravo mi daju i događaji nekoliko dana kasnije, Marić je poslan na odmor zbog stresa iako je njegovo suđenje od HNS-a ocijenjeno zadovoljavajućim, kaže Visković.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.