Hajduk predstavio Jakoliša i Nižića; Krešić: Brazilci samo što nisu ušli u zrakoplov!

Utorak, 08. siječnja 2013. 15:10 Napisao/la  Ivan Jelić

Brazilci će se priključiti momčadi na pripremama u Međugorju. Dogovoreno je da potpišu ugovor na godinu plus godina dana. Za njih nećemo platiti niti kune odštete, objašnjava sportski direktor Splićana

Prije polaska na pripreme u Međugorje Hajduk je predstavio dvojica novih igrača koji su potpisali četvorogodišnje ugovore sa Splićanima. Nove akvizicije kluba s Poljuda su napadač Antonio Jakoliš koji je minulog ljeta otišao iz Šibenika u Dnjipro, potom na posudbu u Krivbas, te stoper Zoran Nižić koji je igrao za belgijskog drugoligaša Brussels u redovima kojeg je odigrao 85 utakmica.

- Nakon što sam potpisao za Dnjipro poslan sam na posudbu u Krivbas. Na početku sezone sam igrao, međutim kada je došlo do promjene trenera završio sam na klupi za pričuve. Prihvatio sam ponudu Hajduka, vjerujem da ću izboriti mjesto u momčadi. Mogu igrati na desnom i lijevom boku, objasnio je Jakoliš.

Nižić je dodao:

- Hajduk je najveći klub u Hrvatskoj i drago mi je da sam postao njegov igrač. Otac mi je stalno pričao kako je velika čast ali i obveza nositi bijeli hajdukov dres. Vjerujem da ću unatoč jakoj konkurenciji na stoperskim pozicijama izboriti mjesto u momčadi.

Dolaze Brazilci

Splićani će u Međugorju trenirati do 16. siječnja. Koristit će travnjak i sportsku dvoranu u obližnjem Čitluku Trener Krstičević na pripreme je poveo 30 igrača među kojima i 18-godišnjeg napadača iz Obale Bjelokosti Kouassija koji je stigao kao slobodan igrač, inače je bio član tamošnjeg drugoligaša Moosoua.

- Došao je ovdje na probu. Trenirat će sedam dana sa nama nakon toga će stručni stožer donijeti odluku o njemu. Važno je napomenuti da svi igrači dolaze bez plaćanja odštete, riječi su Krešića.

Među igračima koje Krstičević nije poveo u Međugorje je Tonči Kukoč koji najvjerojatnije odlazi na probu u francuski Rennes.

- Obavio sam razgovor sa Kukočem, iskazao je nezadovoljstvo minutažom, želi otići. Nećemo mu praviti probleme oko odlaska u novi klub, pojasnio je sportski direktor bijelih, koji čeka da u Split slete dvojica Brazilaca, igrača Fluminesea:

- Brazilci samo što nisu ušli u zrakoplov ako to nisu učinili danas, napraviti će sutra. Nakon dolaska u Split obavit će liječnički pregled ako sve bude u redu priključit će se momčadi na pripremama u Međugorju. Dogovoreno je da potpišu ugovor na godinu plus godina dana. Za njih nećemo platiti niti kune odštete, zaključio je na kraju Krešić.

Fotogalerija: Ivana Ivanović/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.