Prva HNL: Hajduk pobjedom protiv Osijeka približio Rijeku trećem mjestu

Subota, 13. svibnja 2023. 18:53 Napisao/la  Toni Bilić

Sve do postignutog gola u 25. minuti utakmica je bila dosadna, tada je Awaziem zatresao mrežu nogom nakon ubačaja iz kuta

Prva HNL: Hajduk pobjedom protiv Osijeka približio Rijeku trećem mjestu

Prva HNL - 34. kolo

HAJDUK - OSIJEK 3:0

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 10.009.

Sudac Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina) 7

VAR sudac: Marin Vidulin (Kanfanar)

Strijelci: 1: 0 Awaziem (25), 2:0 Melnjak (50), 3:0 Mlakar (62)

HAJDUK: Lučić, Sigur, Borevković, Awaziem, Melnjak, Pukštas (84 Grgić), Krovinović (84 Fossati) Sahiti (71 Brajković), Benrahou (79 Ćubelić), Mlakar (71 Anello), Livaja

OSIJEK): Malenica, Omerović, Čeberko, Barišić, Jurčević, Fiolić (81 Špoljarić), Jugović, Gržan (56 Lovrić), Caktaš (64 Nejašmić), Bukvić, Mierez

Pobjedi Hajduka protiv Osijeka najviše su se obradovali igrači i navijači Rijeke, Hajduk je Rijeku pogurao prema trećem mjestu.

Osijek je na Poljudu doživio prvi poraz pod vodstvom Stjepana Tomasa, Osijeku je utakmica bila jako važna zbog borbe za treće mjesto.

Sve do postignutog gola u 25. minuti utakmica je bila dosadna, a tada je Awaziem zatresao mrežu nogom nakon ubačaja iz kuta.

Prije nego što je Nigerijac u bijelom dresu zatresao mrežu gostiju, isti je igrač udario loptu glavom, loptu je s gol-crte izbacio Omerović.

Na otvaranju drugog dijela domaćini su povećali prednost, najprije je pucao Pukštas, Malenica je kratko odbio loptu koju je prihvatio Melnjak, s 12 metara loptu je poslao u mrežu.

Nisu se bijeli zadovoljili s dva postignuta pogotka, nastavili su prijetiti, urodilo je to plodom u 62. minuti, kada je Mlakar sa 13 metara lijevom nogom iskosa pogodio suprotni kut.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.