GRADSKI DERBI Zoran Vulić: Sastaju se novi Split i novi Hajduk, mislim da ćemo se tek upoznavati

Subota, 18. srpnja 2015. 14:08 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk je ostavio jako pozitivan dojam, radi se o mladoj, poletnoj momčadi, kaže trener Splita


Zoran Vulić, trener Splita, ovako je najavio gradski derbi na Poljudu, u nedjelju igraju Hajduk i Split:

- Ostvarili smo važnu pobjedu na startu sezone, ali pred nama je jedna utakmica koja će biti sasvim drukčija od prve, sastaju se novi Split i novi Hajduk. Mislim da ćemo se u ovom dvoboju tek upoznavati. Ova utakmica nema veze se onima što smo igrali u prošlom prvenstvu, a nadam se najboljem za moju ekipu. Situacija s igračima je nešto bolja u odnosu na prvo kolo jer su se neki priključili, ali većina tih igrača nije odigrala niti jednu utakmicu s nama. To su dobri i kvalitetni igrači, međutim morat ćemo ih uigravati tijekom prvenstva, no sigurno da će nam pomoći što se tiče širine kadra. S njima treba biti oprezan, moraju najprije upoznati ostatak momčadi, način rada i koncept igre. Vjerujem da će se brzo uklopiti, a postoji mogućnost da će neki od njih dobiti priliku već protiv Hajduka.

Vulić ima samo pohvale na račun igara Burićeve momčadi u prvih nekoliko utakmica.

- Hajduk je ostavio jako pozitivan dojam, radi se o mladoj, poletnoj momčadi, koja svakome može stvoriti puno problema. Radi se o ekipi koja je izrazito napadački orijentirana i zato moramo biti jako pažljivi. Rekao bih da nikada nisu imali više individualaca koji sami mogu riješiti utakmicu. Od Balića, Vlašića, Malokua, Roguljića, Ohandze, Maglice... Hajduk je vrlo kvalitetan prema naprijed, treba im dati još malo vremena da se uštimaju, ali ne sumnjam kako će biti jako dobri u ovom prvenstvu.

Split i Hajduk gaje sličan način igre.

- Ja se nadam da će biti jedna dobra i otvorena utakmica za gledatelje i nas koje sudjelujemo u njoj. Istina, obje momčadi imaju sličan način igre i zato sam uvjeren da će gradski derbi biti prava poslastica za gledatelje.

Damir Burić također je bio impresioniran predstavom Crvenih protiv Lokomotive.

- Znamo da smo mogli uvjerljivije pobijediti, ali nismo. Njegova pohvala stoji, ali to je iza nas, sada nas čeka drukčiji protivnik, Hajduk je uvijek favorit na Poljudu, ali imamo mi svoje šanse koje moramo znati iskoristiti.

Na Poljudu bi moglo biti 20 tisuća gledatelja.

- Meni je uvijek bilo i uvijek će mi biti drago doći u takav ambijent Poljuda. Bolje da je stadion ispunjen, a svim igračima mora biti čast igrati pred takvim auditorijem. Najvažnije da ne padnu pod utjecaj publike i onda će bit sve u redu. Moraju biti psihološki jaki.

Za kraj je Vulić upitan da li bi ga zadovoljio bod u gradskom derbiju.

- Ja uvijek želim pobjedu, ali još jednom ponavljam, mi smo momčad u procesu stvaranja i stoga bi nam bod protiv Hajduka na Poljudu dobro došao.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.