SLAVEN BELUPO - RIJEKA Željko Sopić: Imamo velik roster igrača, znam da nisu svi zadovoljni! Mogu samo reći da iz utakmice u utakmicu ova momčad raste!

Subota, 16. ožujka 2024. 09:02 Napisao/la  SC

Pogledajte neobični pogodak Nike Galešića kojim je Rijeka pobijedila u zadnjoj utakmici u Koprivnici

Željko Sopić: Imamo velik roster igrača, znam da nisu svi zadovoljni! Mogu samo reći da iz utakmice u utakmicu ova momčad raste!

Rijeka u subotu (15) igra u Koprivnici protiv Slaven Belupa:

- Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv meni jako dragog kluba Slaven Belupa, gdje sam proveo dvije jako lijepe godine igračke karijere i mislim da su bile dosta uspješne u tom periodu. Dosta nezgodno gostovanje po pitanju Rijeke, uvijek se dosta potencira prošlost. Ako želimo ostati na tragu na kojem smo sada jednostavno smo prisiljeni, odnosno želimo uzeti sva tri boda i reprezentativnu stanku dočekati na mjestu na kojem se trenutačno nalazimo. Da će biti lagano, neće. Gledao sam zadnjih par utakmica Slaven Belupa, bez obzira što nemaju neke jako dobre rezultate, igraju jako dobar nogomet, moj prijatelj Roy (Ferenčina, op.a.) je to jako dobro posložio, a znate kako je to u nogometu, nekad igrate jako dobro pa ne uzmete bodove, nekad ne igrate tako dobro pa uzmete bodove. To je uvijek mač s dvije oštrice. Maksimalan respekt momčadi Slaven Belupa, dobro smo se pripremili kroz ovaj tjedan, vratili su nam se neki igrači koji nisu bili na raspolaganju prošlu utakmicu i kada se sve zbroji i oduzme mislim da nemamo niti jednog ozlijeđenog igrača. Tako da jednostavno u Koprivnicu idemo sa svim raspoloživim snagama.

Momčad igra na visokoj razini bez obzira na stalne promjene u sastavu:

- Treniramo svaki dan da ispravimo stvari koje nam ne idu toliko dobro. Pokušavamo što više raditi na realizaciji, imamo velik roster igrača, znam da nisu svi zadovoljni. Na žalost, samo ih jedanaest može početi utakmicu i pet ih može ući. Dečki predano treniraju i mogu samo reći da iz utakmice u utakmicu ova momčad raste. Imamo mladu momčad koja iz dana u dan stiče nova iskustva, mislim da još nismo postignuli svoj maksimum.

U zadnjoj utakmici u Koprivnici ostvarena je pobjeda neobičnim pogotkom Nike Galešića, koji je s loptom sa svoje polovice kao na šetnici prošao kroz sredinu momčadi domaćina i postigao jedini pogodak (pogledajte video):

- Nismo igrali bajno, ali pobijedili smo. Vrijeme je bilo turobno, tmurno, uspjeli smo pobijediti 1:0. Definitivno moramo više igrati nogomet. Tada smo zabili gol i prepustili igru Slaven Belupu, koji nas je mogao i kazniti. Imali smo i sreće. Moramo pokazati gard pobjednika od prve minute. Kada na kraju pogledate neke druge naše klubove oni previše ne analiziraju kako su igrali. Njima su bitna samo tri boda. Ova Rijeka je odigrala puno dobrih utakmica pa se nismo uzdizali. Bila je takva utakmica, uspjeli smo pobijediti, ako želimo uzeti tri boda morat ćemo odigrati puno bolju utakmicu. Svjesni smo toga, na muci se poznaju junaci, u subotu od 15 sati pa tko će koga, zaključuje Sopić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.