RIGOROZNE KAZNE

Ljubičić i Šimčić izbrisani s liste sudaca Prve HNL

Petak, 08. kolovoza 2014. 12:35 Napisao/la  SC

Zlatko Šimčić u Puli nije bio dosljedan u (ne)dosuđivanju igranja lopte rukom u kaznenom prostoru

Na četvrtoj sjednici ove sezone, Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza analizirala je suđenje tijekom prva tri kola Prve HNL, a jedna od glavnih odluka jest da se Domagoj Ljubičić  i Zlatko Šimčić kao najiskusniji suci Prve HNL, od kojih se očekivalo da budu nosioci kvalitetnog suđenja, brišu se s liste suđenja Prve HNL za natjecateljsku sezonu 2014./2015.!

Komisija je utvrdila da sudac utakmice Zlatko Šimčić na utakmici Istra 1961 - Rijeke nije bio dosljedan u (ne)dosuđivanju igranja lopte rukom u kaznenom prostoru domaće i gostujuće momčadi te nije adekvatno primijenio disciplinske mjere tijekom igre.

Nogometni suci Bruno Marić i Dalibor Mlakar stavljaju se na raspolaganje Povjereniku za suđenje Druge HNL do daljnjega. Marić nije primijenio adekvatne disciplinske mjere tijekom utakmice Zadar - Osijek (2:1), te nije sudio utakmicu u duhu pravila nogometne igre, a isto se stavlja na teret Daliboru Mlakaru u ogledu Zagreb - Lokomotiva (2:0).

Ocijenjeno je da su sve ostale prvenstvene nogometne utakmice od 1.do 3. kola Prve HNL odigrane su u duhu pravila nogometne igre i bez primjedbi na suđenje.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.