Dinamo rutinski protiv Karlovca, Hajduku samo bod protiv Istre

Subota, 25. veljače 2012. 19:27 Napisao/la  T. M.

Karlovac - Dinamo 0:3. Samo su četiri dopadljive akcije bile dovoljne Zagrepčanima da svoju pomalo skromnu izvedbu pretoče u ipak zvučnih 3:0. Hajduk - Istra 1:1. Zagrepčani na osam bodova prednosti ispred Splićana.

 

Karlovac – Dinamo 0:3

KARLOVAC: Kalinić – Konta, Ljubović, Anić, Šimek (67. Jelavić) – Krznarić (51. Turkalj), Babić, Rukavina, Štefančić – Jelić (60. Blažinčić), Gerc

DINAMO: Kelava – Vrsaljko (87. Calello), Bišćan, Tonel, Pivarić – Leko, Badelj; Sylvestr, Alispahić (70. Vida), Kovačić – Beqiraj (78. Krstanović)

Stadion Branko Čavlović Čavlek. Sudac: Šimčić (Koprivnica). Gledatelja: 2.500

Strijelci: 0-1 Tonel (47.), 0-2 Beqiraj (73.), 0-3 Krstanović (83.)

Žuti kartoni: Babić, Sylvestr

 

Suzdržanom igrom i gromkim rezultatom Dinamo je već prvoga dana proljetnoga dijela natjecanja odmaglio Hajduku na osam bodova razlike. Samo su četiri dopadljive akcije bile dovoljne Zagrepčanima da svoju pomalo skromnu izvedbu pretoče u ipak zvučnih 3:0.

  Ne znamo što je u pitanju, ali Dinamov je portugalski branič Tonel iz nekoga razloga posebno "ljut" na Karlovčane. Ove je sezone zabio dva pogotka u HNL-u, i to oba  karlovačkoj družini. Jesenas im je mrežu zatresao u Maksimiru u utakmici u kojoj je Dinamo pobijedio 5-0, a torpedirao ih je i ove subote. Pogodio je u drugoj minuti drugoga poluvremena udarcem glavom s desetak metara nakon Kovačićeva ubačaja iz kuta.

  Drugi je pogodak "potpisao“ Beqiraj u 70. minuti. Vrsaljko je zanjihao lijevu stranu karlovačke obrane, loptu prigrabio Beqiraj, spretno se snašao u gužvi i poslao loptu iza Kalinićevih leđa. Priču je zaključio Krstanović sedam minuta prije kraja. Kovačić je povukao polukontru, sjajno poslao loptu u for Krstanoviću, a ovaj mirno plasirao mrežu.

  Tonelu je ove večeri u središnjem dijelu obrambenoga reda ordinirao u paru s povratnikom Igorom Bišćanom. Maksimirski je kapetan upravo u ovoj utakmici upisao svoj prvi službeni nastup još od 20. travnja prošle godine kad je istrčao protiv Slavena Belupa u Koprivnici u uzvratu polufinala Kupa. Posve je zaliječio ozljedu, ušao u puni pogon, a malo je nedostajalo da upravo on načne karlovačku mrežu. U 34. je minuti udarcem glavom nakon kornera poslao loptu malo preko vrata. Kasnije mu je "šablonu ukrao" Tonel…

Hajduk - Istra 1961 1:1

HAJDUK: Blažević, James, Andrić, Neretljak, Lima, Andrijašević, Gabrić (od 58. Vuković), Ozobić (od 58. Obšivač), An. Sharbini, Caktaš (od 82. Kukoč -), Vukušić.

ISTRA 1961: Prskalo, Sušić, Marić, Stranatić, H. Milić, Roce, V. Jerković (od 30. A. Pamić), Anđelković, Batarelo (od 88. Bačelić-Grgić), Križman, Belle.

Gradski stadion u Poljudu. Gledatelja 8000. Sudac Vlado Svilokos (Sisak).

Strijelci: 0:1 Križman (53), 1:1 Vukušić (89)

Nogometaši Hajduka i Istre podijelili su bodove (1:1) u utakmici 19. kola Max Prve HNL, koja se pred 8000 ljudi igrala na Poljudu. Istru je u vodstvo doveo Križman (53), a izjednačio je Vukušić pogotkom u 89. minuti.

Nogometaši Hajduka imali su prividnu inicijativu tijekom cijelog susreta, premda su njihova nastojanja da postignu pogodak imala nekakvog smisla samo prvih dvadesetak minuta. U tom razdoblju An. Sharbini stalno je stvarao višak na lijevom boku i time otvaramo mogućnosti za pogotke svojim suigračima. Početna inicijativa doaćina brzo je splasnul, obrana Istre počela je djelovati čvrsto i igrači Hajduka viši nisu izravno prijetili vrataru Prskalu.

Od vodstva Istre domaći igrači igrali su pod pritiskom nezadovoljne publike, koji su opet prevareni najavama o jakom proljetnom Hajduku. Vukušićev pogodak u samoj završnici malo je primirio tenzije, Hajduk nije izgubio utakmicu ali ovakva igra defitivno ne služi na čast klubu kojemu prema tradiciji pripada važna uloga u domaćem prenstvu.

   

 

Standings provided by Sofascore