DVOBOJ VAN TRAVNJAKA

Navijači Hajduka prijavili Dinamo AZTN-u

Srijeda, 14. studenog 2012. 11:50 Napisao/la  SC

Riječ je o ukupno 214 milijuna kuna koje je Dinamo 2006. dobio od Grada Zagreba

Prema pisanju Sportskih novosti, devet malih dioničara Hajduka uputilo je Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja zahtjev za "pokretanjem postupka radi utvrđivanja nezakonitih državnih potpora koje su dodijeljene Građanskom nogometnom klubu Dinamo i odluke o njihovom povratu".

Riječ je o ukupno 214 milijuna, 714 tisuća i 780 kuna i 73 lipe, kako su precizno izračunali podnositelji prijave iz raznih javnodostupnih izvora koje je Dinamo od 2006. godine primio od grada Zagreba putem nekoliko kanala i koje bi, ako AZTN utvrdi da je riječ o nezakonitim potporama, morao i vratiti, i to uvećane za kamate.

Povod za prijavu bila je činjenica da je Hajduku trebao blagoslov Agencije za kredit za koji je Hajduku jamstvo dao Grad Split kao većinski dioničar.

-  Hajduk u potpunosti podržava zahtjev dioničara, želimo ravnopravnu utakmicu kako na travnjaku tako i na tržištu. Mi smo trebali ishoditi mišljenje Agencije za zaštitu tržnog natjecanja kako bismo dobili kredit. Nismo dobili novac već samo jamstvo grada Splita, dok Dinamo za gotov novac nije trebao učiniti ništa. Mi nismo tu u ravnopravnom položaju, stoji u priopćenju kojeg je potpisao predsjednik Hajduka Marin Brbić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.