Dinamo se iduće sezone neće izravno plasirati u skupinu Lige prvaka

Nedjelja, 12. svibnja 2024. 12:11 Napisao/la  SC

Zašto svi klubovi HNL-a navijaju za Dinamo u Ligi prvaka lako se može izračunati

Dinamo se iduće sezone neće izravno plasirati u skupinu Lige prvaka
Foto: GNKDinamo

Dinamo je dva kola prije kraja sezone pobjedom protiv Osijeka obranio titulu prvaka puno lakše nego što se očekivalo prije tri kola!

Rijeka je u trima zadnjim kolima  neočekivano doživjela dva (Lokomotiva 1:3, Varaždin 1:3) od tri poraza (Dinamo 1:2), ispala je Rijeka iz utrke za prvaka kao da nikada nije bila kandidat za prvaka.

Dinamo će iduće sezone igrati Ligu prvaka, ali neće se izravno plasirati u skupinu otkada ja Šahtar osigurao naslov prvaka, ukrajinski klub ima bolji koeficijent u slučaju da se otvori jedno mjesto vrijedno čak 40 mil. eura.

Nije Dinamo osigurao ni izravni plasman u play-off Lige prvaka, koji jamči mjesto u skupini Europske lige i zaradu od 15 mil. eura.

Da bi se Dinamo izravno plasirao u play-off Lige prvaka, mora se dosta toga poklopiti: Borussia Dortmund ne smije osvojiti Ligu prvaka, Slavia i Copenhagen ne smiju postati nacionalni prvaci.

Zašto svi klubovi HNL-a navijaju za Dinamo u Ligi prvaka lako se može izračunati, svi klubovi imaju značajnu financijsku korist uključujući Rijeku!

Kada bi Dinamo ušao u skupinu Lige prvaka, UEFA bi iduće sezone ostalim klubovima HNL-a platila nagradu od ukupno 9,5 mil. eura!

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.