DINAMO - HAJDUK (15) Sudac Ivan Bebek i navijači obaju klubova u središtu pozornosti

Subota, 17. svibnja 2014. 09:48 Napisao/la  SC

Organizator strahuje da će navijači pokušati izazvati prekid u skladu s novim pravilima ponašanja, koje je nametnuo HNS

Uoči današnjeg (15) derbija Dinama i Hajduka u središtu pozornosti je Riječanin Ivan Bebek i navijači obaju klubova. Utakmica nema natjecateljski i prestižni smisao na terenu, ali je zato an tribinama vrlo zanimljivo. Organizator strahuje da će navijači pokušati izazvati prekid u skladu s novim pravilima ponašanja, koje je nametnuo HNS. Sudac Ivan Bebeka dobio je detaljnja uputstva što mora učiniti u slučaju da navijači ne poštuju naputke HNS-a. Do sada su suci prekinuli nekoliko utakmica, ali su sve završile u sudačkoj nadoknadi budući da su navijači točno znali dokle smiju provocirati. Uoči derbija postoje indicije da će Torcida i BBB ovoga puta ići do kraja...

Osim što će morati poduzeti uobičajene mjere osiguranja, policija će na istočnoj, sjevernoj južnoj tribini morati osiguravati čak tri tzv. kaveza za navijače. Iz Splita se očekuje dolazak više od dvije tisuće pripadnika Torcide, na istočnoj tribini bit će BBB-i koji se protive Zdravku Mamiću, a na sjevernoj oni koji ga podržavaju.

Što se utakmice tiče, trener Zoran Mamić najavljuje utakmicu za prestiž:

- Gubitak finala Kupa je poraz koji nismo htjeli. Međutim, treba respektirati Rijeku, evo opet im čestitam na uspjehu. Bili su spretniji i sretniji od nas. Ali taj gubitak neće poremetiti sve ono što smo radili posljednjih pet-šest mjeseci. Očekujem neopterećen Hajduk. Ali sigurno se žele iskupiti za poraze koje su od nas doživljavali u posljednje vrijeme. Nema sumnje da će dati sve od sebe, kaže Mamić.

Trener Dinama ne očekuje provokacije na terenu i loži:

- Svi ti dečki se dobro poznaju, igrali su mnogo utakmica, nisam vidio iskakanja. Na terenu neće biti problema. Čelnici Hajduka uvijek sjede u loži Maksimir. Tako će biti i ovaj put. Mi s tim nemamo problema. Svaki naš gost ima adekvatno mjesto. Ništa se specijalno neće dogoditi zbog tih narušenih odnosa. Nećemo Hajdukovu delegaciju poslati na tribinu sjever gore, rekao je Mamić.

Voljom ždrijeba Hajduk je posljednji gost na Maksimiru ove sezone:

- Unatoč izostanku nekoliko važnih igrača maksimalno smo motivirani i spremni za najveći hrvatski derbi. Pokušati ćemo sve što bude u našoj moći da ostvarimo pozitivan rezultat, kaže privremeni trener Hajduka Haris Vukas

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.