Bruno Marić: Neprihvatljivo je da netko hladne glave prijeti da će mi oduzeti život!

Ponedjeljak, 21. rujna 2015. 13:18 Napisao/la  SC

Valjda je svima jasno da za dosuditi Dinamu kazneni udarac na Poljudu u 93. minuti, i kada se zoveš Bruno Marić, moraš biti sto posto siguran, kazao je Marić


Mimo sudačkog kodeksa ponašanja Bruno Marić sazvao je konferenciju za novinare u hotelu Westin, gdje je iznio svoje viđenje suđenja u derbiju Hajduka i Dinama

- Ne znam kako sudačka organizacija gleda na ovu pressicu, ali u dogovoru s obitelji sam donio odluku. Mi suci imamo i srce i dušu, nama nije drago kada rastužimo nekoga. Nismo strojevi, donosimo odluku u pola sekunde. Sve odluke donosimo na temlju znanja. Derbi Dinama i Hajduka više nikada neću suditi. Odluku sam donio na temelju onoga u što sam bio apsolutno siguran. Ono što sam vidio ili ono što sam mislio da vidim. Valjda je svima jasno da za dosuditi Dinamu kazneni udarac na Poljudu u 93. minuti, i kada se zoveš Bruno Marić, moraš biti sto posto siguran. Donio sam odluku na temelju onoga što sam apsolutno bio siguran u tom trenu. Ono što sam vidio, ili ono što sam mislio da sam vidio...Valjda je svima jasno da za dosuditi kazneni udarac na Poljudu u 93 minuti, i kada se zoveš Bruno Marić, moraš biti sto posto siguran. U kontekstu ove odluke važno je reći da je ona plod moje prosudbe u sekundi. Bio sam siguran da je to to. Shvaćam, naravno, da je nakon moje odluke koja je donesena u smiraju utakmice, ona izazvala svu tu negativnu energiju i napad na mene obzirom na povijest koju imam s Hajdukom. No, apsurdnost posljedice koju je oduka izazvala. Shvaćam negativnu energiju s obzirom na moju povijest s Hajdukom i apsurdnost posljedice da promašaj Henriqueza znači kako nisam oštetio Hajduk. Izazvao sam problem i Dinamu, spominje se Mamć, HNS, Šuker, moji kolege suci, svi su kontaminirani odlukom koja je samo moja. Ne donosim ih daljinskim upravljačem. Kunem se da sam molio Boga da sve prođe dobro a na koncu je otišlo u krajnost, rekao je Marić i detaljnije objasnio događanja na terenu i izvan terena:

- U poluvremenu je došao Marin Brbić u svlačionicu. Nije prijetio već je izgledao tužan. Pitao me o toj ruci, ali dodatni sudac Željko Frković mu je rekao da je to bila njegova odluka. Vučević nije bio s njim u svlačionici. Krešo Antolić iz Dinama mi je nakon utakmice rekao što je Visković rekao. Izljevi mrženje i teške klevetničke izjave koje su dali ljudi poput Ljube Pavasovića Viskovića su neprihvatjive. Bez obzira na moje suđenje, to moramo osuditi kao društvo. Policajci su mi prišli i kazali da me u hotelu čeka krim policija koja je zaprimila prijetnje te da moram dati izjavu. Na njihovu sugestiju napustili smo Split, kaže Marić koji je osjetio potrebu pohvaliti aktere oba kluba:

- Moram pohvaliti igače obje ekipe. Iako su bili sigurni da je odluka na njihovu štetu, bili su odmjereni. Na tome sam od srca zahvalan, posebnu Miliću koji je bio lider na terenu, te Buriću koji nam je uvelike olakšalo posao. Ispričavam se navijačima Hajduka. Nije mi bila namjera da izazovem ovo u njihovim srcima i ovo priopćenje Hajduka je sasvim realno. Smatram normalnim kada kažu da je bolje da im više ne sudim. Znate, niti Brbiću nije lako izdržati taj pritisak. U njemu je bila samo tuga, a ne gnjev, govori Marić, koji je angažirao zaštitare:

- Neprihvatljivo je da netko hladne glave prijeti da će mi oduzeti život zato što sam donio sportsku odluku na sportskom borilištu, rekao je Marić.

Standings provided by Sofascore