Prva HNL: Ante Jurić u 92. minuti šokirao Hajduk u Velikoj Gorici

Nedjelja, 17. rujna 2023. 19:13 Napisao/la  SC

Splićani su poveli pogotkom Šarlije u 62. minuti, ali su domaći nogometaši preokretom došli do pobjede u utakmici koju je sudio Dario Bel

Ante Jurić slavi pobjedonosni pogodak
Ante Jurić slavi pobjedonosni pogodak Foto: Screenshot

Pogotkom Ante Jurića u drugoj minuti sudačke nadoknade vremena nogometaši Gorice pobijedili su Hajduk u utakmici 8. kola Prve HNL, odigranoj na stadionu Radnika u Velikoj Gorici.

Nije to bila ona utakmica u kojoj se umiralo u ljepoti nogometa, tek poneka akcija spomena vrijedna dogodila se u prve dvije trećine utakmice, odnosno sve do trenutka dok Zvonimir Šarlija u 62. minuti goste nije doveo u vodstvo.

Maloča je išao izbaciti loptu nakon ubačaja, no učinio je to loše, lopta je pogodila Zvonimira Šarliju koji je bio tik uz nesretnog Maloču, i završila u mreži – 0:1.

Primljeni pogodak natjerao je domaću momčad da preuzme malo više rizika ako želi izvući pozitivan rezultat, umalo im se to isplatilo u 69. minuti,  Raspopović je sjajno prošao po boku, pucao, lopta se odbila do Pršira koji je mogao birati u koju će stranu pucati, a kada je izabrao stranu, na pravom mjestu ukazao se Zvonimir Šarlija i nogom spriječio poravnanje.

Šarlija je u tom trenutku bio junak splitske momčadi, ali ne zadugo, u 86. minuti u igru je ušao Ante Jurić, u 87. minuti domaćini su došli do – poravnanja.

Munksgaard je ubacio jednu svjeću pred splitska vrata, lopta je došla do Krizmanića koji ju je glavom spustio na volej Štiglecu, koji je lijepim udarcem svladao Lučića – 1:1.

I kada se činilo da će Dario Bel, sudac zbog vrijeđanja kojega je Ivan Leko dobio pet utakmica suspenzije, dvoboj bez prevelikih šokova privesti kraju, ukazao se Ante Jurić.

Matavž je lijepo primirio jednu loptu u kaznenom prostoru, pronašao Jurića, koji lijepo pogađa suprotni kut za pobjedu Gorice i veliko slavlje na stadionu Radnika.

Ivan Leko mogao se samo uhvatiti za glavu.

GORICA - HAJDUK 2:1 (Šarlija 62., Štiglec 87., Jurić 90+2.)

GORICA: Banić, Raspopović, (80. Munksgaard), Maloča, Krizmanić, Štiglec, Soldo, Mrzljak, Majstorović (71. Ilečić), Pršir (71. Matavž), Mitrović (80. Kapulica), Vujnović (86. Jurić).

HAJDUK: Lučić, Moufi, Šarlija, Uremović, Melnjak, Sigur (90. Lauš), Krovinović, Brajković (46. Čuić), Odjidja-Ofoe (58. Benrahou), Sahiti (77. Dolček), Livaja

GORICA - HAJDUK 2:1 (Štiglec 87, Jurić 90+2/Šarlija 62)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.