DEBI U SUBOTU

Andrej Kramarić dobio radnu dozvolu

Ponedjeljak, 12. siječnja 2015. 17:53 Napisao  I. V.

Kramarić je dozvolu ishodovao kao tzv. posebno kvalitetan igrač (exceptional quality)

Andrej Kramarić debitira za Leicester City u utakmici 22. kola protiv Stokea! Prije nego što je Leicester City službeno potvrdio da je u ponedjeljak ishodovao radnu dozvolu za Kramarića, bivši igrač Rijeke počeo se psihički pripremati za debi 17. siječnja na King Power stadionu. Realno je očekivati da će menadžer Nigel Pearson najskupljem pojačanju ove sezone pružiti u subotu šansu osjetiti domaću atmosferu pred nešto više od 30.000 gledatelja, koliko iznosi kapacitet stadiona.

Kramarić je dozvolu ishodovao kao tzv. posebno kvalitetan igrač (exceptional quality), što je posebna klauzula kojoj engleski savez (FA) izdaje radne dozvole darovitim igračima, koji nisu odigrali 75 posto utakmica za matičnu reprezentaciju u posljednje dvije godine. Ako mu je FA dozvolu izdao u tako kratkom roku, jasno je što Englezi od njega očekuju.

Neće Kramarić dobiti puno vremena za adaptaciju na igru Leicester Cityja. Zadnju utakmicu odigrao je 15. prosinca protiv Zagreba, kada je počela zimska stanka u HNL-u. Iako nije optimalno spreman, došao je kao veliko pojačanje u nastavku sezone tijekom koje Leicester Cityju predstoji neizvjesna borba za ostanak. U novoj godini Leicester City nije doživio poraz: u 20. kolu odigrao je neodlučeno (2:2) protiv Liverpoola na Anfieldu, u 21. kolu pobijedio (1:0) je Aston Villu na domaćem travnjaku.

Kramarića očekuje zanimljiv raspored. Počev od 17. siječnja i utakmice protiv Stokea, Leicester City igra protiv Manchester Uniteda (31. siječnja), C. Palacea (7. veljače), Arsenala (10. veljače), Evertona (22. veljače), Chelseaja (28. veljače), Manchester Cityja (4. ožujka)...

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.