Gennaro Gattuso upitao Tonija Bilića: Hoćemo li nas dvojica početi loše?

Petak, 26. srpnja 2024. 00:31 Napisao/la  SC
Gennaro Gattuso upitao Tonija Bilića: Hoćemo li nas dvojica početi loše?

Hajduk je slavio u prvoj utakmici 2. pretkola Konferencijske lige protiv HB Torshavna.

U pobjedi od 2:0 strijelci su bili Filip Uremović i Marko Livaja, a slavlje svoje momčadi na otvaranju sezone prokomentirao je na konferenciji za medije i trener 'bijelih' Gennaro Gattuso.

Prvo pitanje Tonija Bilića je naljutilo talijanskog stručnjaka ponajviše zbog tvrdnje da je dojam kako je rezultat bio bolji od igre u drugom dijelu.

- Što je to bilo negativno? Hoćemo li nas dvojica  loše početi? - uzvratio je protupitanjima Gattuso i nastavio:

- Igrali smo protiv ekipe koja ima 21 utakmicu u sezoni, u puno su boljem ritmu. Uspjeh je što smo ih uspjeli kontrolirati 65 minuta. To je dobar rezultat.

Pukštas i Sahiti?

- Za vas možda nisu bili dobri, ali meni su bili dobri.

Ponavlja li se igra samo na Livaju?

- Dobro, popravit ćemo i to u idućoj utakmici.

Što je najbitnije od ove pobjede? Što biste prvo istaknuli?

- Vidio sam dosta pozitivnih stvari. HB je momčad koja ima jasne karakteristike. Kada nismo bili dobri u presingu oni bi izlazili s loptom. Prvo poluvrijeme je moglo komotno biti 7:0 ili 8:0. Svidio mi se presing, povratak po izgubljenoj lopti. Rasti ćemo iz utakmice u utakmicu.

Čeka vas umjetna trava u gostima?

- Trenirat ćemo u nedjelju i ponedjeljak na novom terenu u Prugovu s umjetnom travom kako bi se privikli na te uvjete. Idemo sad na vremenske neprilike za nas gdje nas čeka 9-10 stupnjeva. No idemo se pripremiti za to gostovanje. Njih su ovdje isto dočekale neprilike s pravom travom i toplim vremenom.

Kako komentirate pun stadion i navijače?

- Hvala, hvala, hvala, tisuću puta hvala. Što su došli na stadion i to u lijepoj brojci. Nadam se da će u svakoj utakmici ispuniti stadion, a to će i ovisiti o nama. To bi značilo da smo dobri.

HB je igrao s dosta rizika, je li se to moglo bolje iskoristiti u situacijama kada je Hajduk imao 4 na 4?

- To je dio igre. Pogrešna odluka se može dogoditi. HB je dao 33 gola u svom prvenstvu. Sva prvenstva su teška. To je momčad koja ima jasan identitet. Bili smo jako dobri 65 minuta. U tom periodu su malo kreirali. Jako sam zadovoljan izvedbom momčadi - zaključio je Gattuso.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.