Darijo Srna: Potrošili smo 72 milijuna eura, a onda se preko noći nađeš u ratu

Petak, 01. travnja 2022. 14:24 Napisao/la  T. B.
Darijo Srna
Darijo Srna

 Darijo Srna stigao je na Poljudu, gdje je popričao s novinarima:

- Iz jednog doma sam se vratio u drugi, nažalost iz rata. Treći put u životu napuštam dom. No, treba biti pozitivan, došao sam se javiti predsjedniku Hajduka i svim ljudima koji su se uključili u humanitarni rad, preko 80 djece iz Akademije Šahtara u Hajduku treniraju svaki dana. Hajduk im je dao uvjete koje su imali u Ukrajini, djeca su sretna. U ime Šahtara sam zahvalan Dinamu koji je primio djecu i Hajduku koji je napravio nešto fenomenalno i nikad im to nitko iz Ukrajine neće zaboraviti.

Što je sa seniorskom momčadi?

- Brazilci su u Brazilu, neki igrači su se već i prodali. Radimo, sve su to bili veliki transferi, u zadnjih šest mjeseci smo potrošili 72 milijuna eura, a onda se preko noći nađeš u ratu, tako da situacija nije bajna. Pokušavamo izaći iz toga. Što se tiče Ukrajinaca, nadamo se da ćemo ih izvući iz Ukrajine i odigrati humanitarnu turneju po Europi protiv velikih ekipa i da prihod ide djeci i obiteljima stradalih u Ukrajini.

Dodao je da ga je zvao i predsjednik HNS-a Marijan Kustić, te da razgovaraju o nekim projektima, a zahvalio je i predsjedniku Uefe Čeferinu. Potom je dodao:

- Nitko ovo nije očekiva, ja sam 23. veljače u 21.30 bio na večeri s prijateljem i nakon šest sati su me probudile bombe i sirene. To sam prošao kad sam bio dijete i pri samoj pomisli se ježim. Hvala i premijeru Plenkoviću, te Božinoviću i Aladroviću, koji su pomogli djeci koja imaju plaćen smještaj u hotelu Zagreb.

Na kraju je prokomentirao i Hajduk.

- Vratio sam se kući, naježim se svaki put kad dođem ovdje. Dvije moje ljubavi su Šahtar i Hajduk, uz, naravno, Neretvu Metković. U nedjelju navijam za Hajduk, utakmica je to koja će odrediti u kojem smjeru će ići prvenstvo. Čim se Hajduk sedam kola do kraja bori za prvaka, to je dobro. Ovo je gušt gledati, svako kolo je zanimljivo, pobijediš prvoga, izgubiš od osmoga. Nadamo se da je Kup naš i borimo se za prvaka, to je ono što nam je falilo zadnjih 15 godina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.