Ćiro Blažević proslavio 80. rođendan ne spominjući riječ mirovina

Utorak, 10. veljače 2015. 19:24 Napisao/la  SC

Treće mjesto na svijetu u Francuskoj 1998. godine odredilo je povlašteno mjesto Ćire Blaževića u povijesti hrvatskog nogometa


Ćiro Blažević proslavio je danas 80. rođendan. Treće mjesto na svijetu u Francuskoj 1998. godine odredilo je povlašteno mjesto Ćire Blaževića u povijesti hrvatskog nogometa. Hrvatsku reprezentaciju preuzeo je 1994. godine, generaciju vatrenih vodio je u završnicama EP-a 1996. i SP-a 1998. godine. U četvrtfinalu EP-a 1996. Hrvatska je ispala od Njemačke, koja je postala europski prvak. Osvojivši broncu, proglašen je najboljim trenerom Svjetskog prvenstva 1998.


Blažević je vodio nacionalne selekcije Švicarske, Irana, Bosne i Hercegovine, Kine U-23, bio je trener Rijeka, Dinama, Osijeka, Varteksa, Hajduka, Zagreba i donedavno Zadra. U 80. godini ne spominje riječ mirovina!

Trener svih trenera rođen je 1935. godine u Travniku. Prvoligaški nogomet kratko je igrao u Rijeci, trenerskim poslom počeo se baviit u Švicarskoj. Rijeka je 1979. godine postala prvi hrvatski klub koji je trenirao, titula prvaka koju je osvojio s Dinamo 1982. godine obilježila je njegovu trenersku karijeru i ispolitizirala njegov društveni status idućih dvadesetak godina. U bivšoj državi slovio je nepodobnim hrvatskim nacionalistom, od osamostaljenja uživao je veliku naklonost predsjednika Franje Tuđmana.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.