Alojzije Šupraha prijavio Gorana Vučevića i ostao bez podrške dalmatinskih sudaca

Petak, 16. listopada 2015. 20:51 Napisao/la  SC

Kada je Kušeta dobio protukandidata u Alojziju Šuprahi, mladi suci i delegati odlučili su bojkotirati osnivačku skupštinu

Alojzije Šupraha prijavio je Gorana Vučevića Disciplinskoj komisiji HNS-a zbog kršenja kodeksa! Prijava stara nekoliko mjeseci obznanjena je kada je HNS zatražio očitovanje Gorana Vučevića. Šupraha je podnio prijavu zbog toga što je Vučević 2008. godine zbog sukoba sa susjedom osuđen na dva mjeseca uvjetno s rokom kušnje na godinu dana, prema mišljenju predsjednika NS-a županije Splitsko-dalmatinske Vučević ne bi smio obnašati značajnu funkciju  sportskog direktora Hajduka.

Eventualna kazna Vučeviću je vjerojatno novčana, premda sama prijava po kodeksu može teoretski značiti i izbacivanje iz nogometa. Zanimljivo, Alojzije Šupraha je fizički napao predsjednika Hajduka Marina Brbića! Disciplinska komisija HNS-a prvo ga je kaznila s 27.000 kuna, nakon žalbe kazna je smanjena na 12.000 kuna. Na Općinskog suda u Solinu vodi se građanska parnica.

Ima Šupraha ozbiljnijih problema od Vučevića. Oko 200 sudaca trebalo je sudjelovati na osnivačkoj Skupštini Udruge nogometnih sudaca, predsjednik je trebao postati Ante Kušeta, povjerenik za suđenje 1. i 2. županijske lige, te tajnik Komisije sudaca.

Kada je Kušeta dobio protukandidata u Alojziju Šuprahi, mladi suci i delegati odlučili su bojkotirati osnivačku skupštinu, koja nije održana. Isti su najavili bojkot utakmica županijske lige, a Kušeta je navodno podnio ostavku na sve funkcije.

Inače, Šupraha i Kušeta članovi su HDZ-a, što znači da problemi u dalmatinskom nogometu nisu unutarstranački rješeni kao što to govori Tomislav Karamarko.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.