Čačić: Nebo je plavo, Krstanović zdrav, bio je jedanaesterac

Nedjelja, 18. ožujka 2012. 15:10 Napisao/la  Z. G.

Bebek je bio samo tri metra iza igrača. Osim toga, nebo je plavo, po Zagrebu više ne padaju Martićevi 'zvončići' da se Krstanović sruši zbog šrapnela. Zdrav je, prošao je liječnički pregled… Da je to odglumio, trebao bi dobiti Oscara, a on je dobio jedanaesterac

Krstanović je kontrolirao loptu i to je čisti jedanaesterac. Tako barem tumači Dinamov trener Ante Čačić dan nakon maksimirskoga derbija u kojem su „plavi“ preokretom u završnici, s dva Krstanovićeva pogotka, pobijedili s 2:1. Tri je boda osigurao pogodak iz jedabneasterca nakon što je Hajdukov vezist Obšivač u kaznenom prostoru sapleo Krstanovića. Dakle, je li ga sapleo ili ipak - nije?

 - Puno je razloga zbog kojih je sudac trebao svirati jedanesterac. Bebek je bio samo tri metra iza igrača. Osim toga, nebo je plavo, po Zagrebu više ne padaju Martićevi 'zvončići' da se Krstanović sruši zbog šrapnela. Zdrav je, prošao je liječnički pregled… Da je to odglumio, trebao bi dobiti Oscara, a on je dobio 11-erac. Je li jedanaesterac prestrogo dosuđen? Ma, što znači strogo? Ako je faul, onda je faul. Vele neki stručnjaci da nije bio 11-erac, ali činjenica je da je Krstanović kontrolirao loptu, da Obšivač nije mogao do nje i da je ušao u Krstanovića, rukom ga izgurao pri čemu je ovaj pao. Na snimci možda ne vidimo kontakt, ali sudac je točno mogao vidjeti. Na svakom dijelu terena to je prekršaj, istaknuo je Čačić.

Dinamovu je treneru ovo druga pobjeda protiv Hajduka ove sezone. Jesenas je, dok je još vodio Lokomotivu, slavio s 1-0, također u Maksimiru.
- Nema puno trenera koji se mogu pohvaliti da su dvaput pobijedili Hajduk u istoj sezoni. Ja sam i Dinamo pobijedio s dva različita kluba, s Dubravom u sezoni 1993./'94. i s Interom. Ali, sad smo direktni rivali, pa su bodovi dupli. Da je Hajduk pobijedio, bodovna bi razlika bila +7 za nas. Ovako je +13, a to je šest bodova razlike. S ona jesenska tri to je +9.

Čačiću su brojne kolege čestitali pobjedu. Je li među njima i Krunoslav Jurčić?

- Nema moj broj mobitela. Ali, to ne znači da mi neće čestitati. Ili ja njemu, jer ova je titula i njegovo djelo.

Je li Čačić očekivao otvoreniji Hajduk?

- Njima su prvi bekovi bili Sharbini i Gabrić! Pa, Vrsaljko mi je rekao "Ja moram čuvati Sharbinija, a on - čuva mene!" Kad malo pogledate, vidjet ćete da su doista ofenzivci Sharbini i Gabrić čuvali naše bekove Vrsaljka i Pivarića!, zaključio je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.