Zoran Mamić, trener Dinama: Bili su bolji, brži i efikasniji od nas, ovaj poraz nije ugodan

Petak, 24. listopada 2014. 01:31 Napisao/la  SC

Imali smo problema s neefikasnosti koja nas prati već dulje vrijeme, a pogodak Salzburga događao bi se u trenucima kada bi uspostavili terensku ravnotežu, rekao je Mamić

Nogometaši Dinama vratili su se starim navikama. Ponovno se dogodio europski poraz. Iako je na kraju u Salzburgu ispalo relativno ugodno (2:4), iz tabora prvaka Hrvatske ne mogu sakriti razočaranje. Objektivno, Dinamo je morao odigrati mnogo bolje protiv momčadi koja ne spada u vrh europskog nogometa. Dinamo se ponovno opekao na austrijskom klubu, nakon što ih je bečka Austria lani izbacila iz Lige prvaka i poslala u grupnu fazu Europske lige, u kojoj pamte tek jedan bod iz domaćeg ogleda s PSV-om.

Ove je godine nešto bolje, tri su boda na kontu, jednako kao i poslje prvoga kola i nastupa protiv rununjske Astre. Na dva uzastopna gostovanja Dinamo se predstavio loše, igrali su igrači Zorana Mamića pretežito beskrvno i nepovezano, s izrazito lošim partijama obrambenog reda. Sigali i Pinto bili su tragičari utakmice u Salzburgu, a ništa bolje se nije snašao niti Paulo Machado. Jedini svijetli primjeri bili su Antolić i Brozović, uz Vukojevića koji je prekasno aktiviran s klupe. 

- Moramo izvući pouke iz ovog poraza. Bili su bolji, brži i efikasniji od nas. Ovaj poraz nije ugodan, no moramo čestitati našim protivnicima na pobjedi. Njihov je vratar obranio nekoliko naših sjajnih prilika, dok je naš Eduardo počeo braniti kada je već sve bilo riješeno. Imali smo problema s neefikasnosti koja nas prati već dulje vrijeme, a pogodak Salzburga događao bi se u trenucima kada bi uspostavili terensku ravnotežu. Sreća što smo na kraju zabili ta dva pogotka, rekao je Dinamov strateg Zoran Mamić nakon utakmice.

Dinamo i Red Bull zamijenit će domaćinstva za dva tjedna. Igrat će se u Maksimiru gdje će zagrebačka momčad pokušati uhvatiti zadnji vlak za ostanak u utrci do cilja koji se već desetljećima zove jednako - proljeće u Europi. Iako se nakon prvog kola mislilo da će put biti relativno jednostavan, dva gostujuća poraza vratila su Dinamo u europsku realnost s kojom se nose brojne generacije igrača iz Maksimirske.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.