Zdravko Mamić: Komarci iz Ičića podsjećaju me na Skansija i Jovanovića

Srijeda, 19. veljače 2014. 14:45 Napisao/la  SC

Zoran je u kontaktu s Barcelonom. Dolaze sutra ili prekosutra i bojim se da smo nemoćni, kaže Mamić o transferu Alena Halilovića

Svako pojavljivanje Zdravka Mamića pred novinarima prvorazredni je medijski spektakl. Izvršni dopredsjednik Dinama sazvao je u srijedu konferenciju za novinare:

- Prvenstveno ću pričati o slučaju Murić. A došao sam dozvati razum, jer meni je povjeren zadatak da se borim za interese Dinama i da štitim klub. Moram biti pažljiv na svojim presicama, uvijek bi tu trebao biti jedan odvjetnik sa mnom. Što god kažem, uvijek to netko sluša i onda idem po sudovima i plaćam troškove i nagodbe. UEFA diskriminira, tek sa 16 godina igrači mogu potpisati ugovor. Tama kada potpišu, oni odu van. Ovo je novo doba, sve će više odlaziti za siću. A 80 posto tih mladih će propasti. UEFA ima takve propise da siromašni rade za bogate, uskoro će naši igrači odlaziti u Seriju C. Roditelji preko svoje djece ostvaruju svoje ambicije i ulaze u savez s menadžerima i investitorima. Nakon toga dolaze interesi tih investitora, a to je kupiti jeftino dijete, prodati ga van granica da se dobije što više love. To je bescjenje, gdje je tu nogomet? Samo kad tata radi svoj posao, onda to izgleda drugačije. Samo tata može prodati Jedvaja u Romu, Vrsaljka u Genovu ili Kovačića u Inter.

Tražim od vas da mi pomognete da ne budemo servis menadžera i pohlepnih roditelja. Neki od vas promovirate te pohlepne roditelje i te investitore, kako ih ja zovem – kokošare, tvrdi Mamić koji je novinarima pokazao Murićev ugovor:

– Ovo je ugovor u kojem je Dinamo dao igraču Muriću 1600 kuna stipendije. Taj su ugovor potpisali Robert, Snježana, Branko Murić i Zoran Mamić. Nakon toga dolazi do razgovora, iako taj ugovor vrijedi, familiji je teško, troškovi života su porasli, ajmo malo popraviti taj ugovor. Tada radimo aneks ugovora, kaže Mamić koji je Muriću ponudio ugovor vrijedan 7.000 eura mjesečno na sedam godina.

Pregovori s obitelji Murić odvijali su se ovako:

- Jedan dan gledao sam momčad kadeta i vidio sam oca Murića i pozvao ga na razgovor, s obzirom na zadnja događanja oko njegovog sina. Gospodin Murić nije došao u pratnji svoje supruge ili sina već u društvu gospodina Pakasina i jednog mog prijatelja. Kada sam ga zamolio da porazgovaramo oko ugovora i da mi kaže vrijedi li naš dogovor ,on mi je poručio: 'Nastali su neki novi momenti, ja bi htio da razgovarate s tom gospodom'. Nakon što sam potjerao dvojac van i obavio najnormalnije razgovor s ocem, on mi je obećao da će se javiti, ali nikada nije došao!

Za cijelu situaciju Mamić je okrivio roditelje mladog igrača:


- Moj brat vodi Murića na pripreme, a mali je tamo potpuno zapušten. Zamolio sam Murića da razgovara sa svojim roditeljima, da ih zamoli da mi daju šansu za razgovor, a onda smo saznali da je Murić kazao kako se sve dogovorio s Ajaxom. Zoki je rekao da ga neće trenirati i Murić od tada nije došao niti na jedan trening. Govori da je bolestan, a igra mali nogomet. Materijalno smo oštećeni jer smo se dogovorili da je Murić igrač Dinama do 2019., a garantiram mu da ću ga napraviti milijunašem, ako me poslušaju i ostane u Dinamu, tvrdi Mamić.

Mamić je priznao da Muri nije jedini mladi igrač pred izlaznim vratima, Halilovića želi Barcelona:

- Zoran je u kontaktu s Barcelonom. Dolaze sutra ili prekosutra i bojim se da smo nemoćni, kaže Mamić

Tema o nalazima sportske inspekcije nije se mogla izbjeći:

- Komarci iz Ičića me podsjećaju na ove u Zagrebu. Skansi i Jovanović zuje, a sreća je što sam one ubio, a ovi me samo ubadaju, a ne mogu ni ubiti niti raniti. To nije čišćenje hrvatskog nogometa, to je čista politika. Kad se pokazalo da su Dinamo i Hajduk čisti, krenuli su na HNS. Ukidanje licenci je obračun ministra Jovanovića s HNS-om. Bio sam predsjednik Lokomotive, bio sam tamo do 2009. godine, sada više nemam veze s tim. Dinamo i Lokomotiva nisu povezani. Imali su veze do 2009. jer samo bio luđak i vizionar.  I danas surađujemo, kaže Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.