ZDRAVKO MAMIĆ NAKON ZADRA

Bliže sam tome da Čačić ostane trener

Utorak, 30. listopada 2012. 21:00 Napisao/la  ZG

Visi li Čačić? Visim ja! Ne znam što bih rekao, ovome se nitko nije nadao, kaže Mamić

Puna je dva i pol sata čamio u maksimirskim odajama pokušavajući shvatiti tko je taj 17-godišnji zadarski napadač Stipe Perica, kako je to Dinamu u dva brzopotezna načeta zabio dva pogotka i izbacio maksimirsku družinu iz Kupa. Dinamov je izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić punih 150 minuta nakon utakmice šokirano “sjedio s dlanovima preko očiju.” Kad se trgnuo tek je kratko provukao:

- Nemam što reći osim da sam konsterniran i u šoku. To je sve što mogu reći.

Ima li što reći treneru Anti Čačiću? Visi li?

- Visim ja! Ne znam što bih rekao, moramo prespavati, ovome se nitko nije nadao, ovo je veliki udarac, izgubili smo trofej i kompromitirali dobru atmosferu. Puno je tu neozbiljnosti, igrali smo protiv momčadi koja je došla nakon teškoga poraza protiv Rijeke, 2:4,momčadi koja je zadnja na ljestvici, imali smo pritom uvjerljivo vodstvo 2:0 do sedam minuta prije kraja… Znači, radi se o neozbiljnosti. Kod 2:2 vidiš da više nema šale, onda imaš još 30 minuta produžetka pa kažeš ‘idemo se trgnuti’, ali ni tada nije bilo reakcije. Potom primiš pogodak, ali ostane ti još 20 minuta do kraja, pa ostaneš i s igračem više… Vidjeli ste da sam i ja svojim autoritetom pokušao nešto napraviti pa sam pozvao Sammira i Vidu da daju sve od sebe i spase situaciju. Nemam što reći.

Jeste li razgovarali s trenerom ili igračima?

- Nisam bio ni s trenerom niti s igračima. Ma, nikad nisam bio u ovakvoj situaciji. Nikad. Ne znam uopće kako govorim.

Hoće li kazniti igrače?

- Sigurno će svi biti kažnjeni. To mogu reći. To je prva stvar koja je normalna. Kaznit ćemo i trenera! Ovo nije običan poraz, ovo je gubitak jednoga trofeja, na to nitko nema pravo. Gledao sam u našoj trofejnoj dvorani sve one pokale za osvojene kupove i prvenstva, I to još iz bivše države… Tko ima prvo da ti uzme trofej? Sutra smo trebali imati sastanak s televizijom, jer je bio dogovor da se od četvrtfinala na dalje prenosi Hrvatski kup, a za Dinamo sad sve to pada u vodu. Dakle, napravljene su i materijalne štete koje su nesagledive.

Dinamo već u petak igra prvenstvenu utakmicu protiv Istre, a u utorak je dvoboj protiv PSG-a u Parizu.

- Još nas čeka osam utakmica, od čega pet u prvenstvu i tri u Europi. Pa, to ni David Copperfield ne može razriješiti! Ali, bliže sam tome da Čačić ostane trener Dinama. Samo, pitanje je može li izvući maksimum. Da ste me to pitali danas prije utakmice ili jučer, rekao bih da ćemo protiv kijevskog Dinama izvući bod ili pobjedu.

Mamić tvrdi dag a najviše smeta što kod igrača ne vidi “potpunu strast na utakmicama”

- Njihovu strast nisam vidio ni u Zaprešiću, ni u Vinkovcima, niti protiv PSG-a. Danas mi je u posjetu bio moj stari prijatelj Brian King, koji radi za Everton, bio je i direktor jednoga kluba iz Danske. Bili su na utakmici Nordsjaelland – Juventus. Kaže da je trebalo završiti 8:1 za Juventus, a na kraju je bilo 1:1. Pričali smo kako se uopće dogode takvi klubovi, kakvo je njihovo iskustvo. Ali, eto, čudo se dogodi, upravo je danas bilo čudo, ovo što je Zadar napravio Dinamu. Pa, zašto se takvo čudo ne bi dogodilo Dinamu u Europi? Nažalost, u devet utakmici u Ligi prvaka nikad nismo bili ni blizu bodu. Ali, nije to sad tema. Naravno da se ne slažem da ne možemo biti bolji. Moramo i možemo biti bolji i tome težiti. Pa, ne smiješ sam sebi govoriti da nešto ne možeš! Sad je pitanje kako nakon ovoga ‘preživjeti’ i dignuti glavu da polusezonu dočekamo na što bolji način. Mi samo tek na pola Lige prvaka. Zašto si ne bismo dali šansu?

Mamića je potom zanimalo što je trener Čačić uopće rekao nakon utakmice. Trener je, između ostaloga, naglasio da je ova utakmica “mnogo toga razgolitila” na što je Mamić ispalio:

- Naravno da je razgolitila! Pa, izgubio je protiv zadnje momčadi prvenstva! Ali, trebamo prespavati…”

Tko bi mogao biti Čačićev nasljednik?

- Doista ne znam. Nema ga ni na vidiku!

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.