MIJENJANJE RETORIKE

Zdravko Mamić odlazi tek kada pronađe nasljednika

Četvrtak, 20. ožujka 2014. 13:44 Napisao/la  SC

- Zakleo sam se na vjernost i ljubav Dinamu i ovo je pitanje odgovornosti, kaže Mamić

Zdravko Mamić gostovao je na Otvorenom radiju i ponovio da odlazi, ali ovog puta sa zadrškom:

- Ne vidim drugo rješenje nego da odem. Ali ostat ću u Dinamu sve dok se ne pronađe bolje rješenje. Mislim da nema drugog rješenja osim privatizacije kluba. Rekao sam da odlazim kako bih spriječio izbacivanje Dinama iz Europe. Zakleo sam se na vjernost i ljubav Dinamu i ovo je pitanje odgovornosti, kaže Mamić.

Nekoliko dana poslije istupa na Skupštini, Mamić mijenja retoriku što se tiče njegova odlaska:

- Skupština je najveći organ kluba, tamo sjedi 80 Dinamovaca kojima je Dinamo smisao života i ja sam imao obavezu osvrnuti se na sve probleme. Rekao sam da nas čeka europska sezona puna nagaznih mina i opasnosti. Zna se da jedna grupa ljudi koja ne želi dobro Dinamu, Zagrebu i Hrvatskoj uzvikuje rasističke parole. UEFA je nemilosrdna prema tome. Prvi rasistički uzvik je prazna navijačka tribina, drugi uzvik je prazan stadion, a treći izbacivanje Dinama iz Europe. U Zagrebu imamo problem, uvijek pronađemo neprijatelje. Jednom je bio Tuđman, pa Ćiro, Šoić, Canjuga, sada sam to ja. Činjenica je da je Dinamo devet godina prvi, da smo odigrali više od 100 službenih međunarodnih utakmica. Tvrtka smo koja je u TOP-5 u Hrvatskoj gdje se gubi 100 tisuća radnih mjesta. Mi isplaćujemo plaće i osvajamo trofeje, tvrdi Mamić.

O odnosu s navijačima Mamić kaže:

- To nisu naši navijači, to su neprijatelji svog kluba i svog grada. Oni slave kad mi primimo gol protiv stranog kluba, a kad zabijemo oni tuguju. Mene oni ne bi mučili da oni nemaju simpatiju onih koji bi trebali biti čuvari Hrvatske - političara i medija. Nekompetentnih političara i novinara, zaključuje Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.