Zdravko Mamić se ponovo sukobio s Ivicom Crnićem i demonstrativno napustio sudnicu

Utorak, 14. listopada 2014. 16:58 Napisao/la  SC

Ivica Crnić je tužio Mamića jer ga je u sudnici nazvao "mišem, kretenom, monstrumom i tatinim sinom" koji "po instrukcije odlazi kod Jovanovića"

Zdravko Mamić demonstrativno je napustio sudnicu na početku ponovljenog suđenja zbog vrijeđanja i klevetanja odvjetnika Ivice Crnića, koji zastupa bivšeg igrača Dinama Eduarda. Hina javlja da je Mamić prvo izašao iz sudnice, jer više nije morao slušati tijek rasprave, a onda se vratio da bi svojoj odvjetnici Jadranki Sloković rekao da i ona napusti sudnicu. Poslije toga zajedno su izašli van.


Crnić je izjavio da je Mamić izmislio prijetnju u ožujku 2013.: Zapamtit ćeš ti tko je Crnić!. Mamić je Crnića zbog toga nazvao "cirkusantom", pa Crnić razmišlja o novoj tužbi. Nakon što su sudnicu naputili Mamić i njegova odvjetnica, sutkinja je prekinula ročište i nastavak zakazala za 28. listopada, kada bi odvjetnici trebali iznijeti završne riječi.

Mamić je na početku ponovljenog suđenja kazao da nije krivac, htio je da se postupak završi u jednoj sekundi, mirenjem ili priznanjem, a žalio se na presudu jer je bila previsoka. Mamić je kažnjen s s 350 dnevnih dohodaka ili 128.310 kuna zbog toga što je vrijeđao Crnića.

Ivica Crnić je tužio Mamića jer ga je u sudnici nazvao "mišem, kretenom, monstrumom i tatinim sinom" koji "po instrukcije odlazi kod Jovanovića". Mamić je zbog toga bio osuđen na novčanu kaznu, ali je zagrebački Županijski sud, odlučujući o žalbi ukinuo prvostupanjsku presudu, uz obrazloženje da nisu razgraničena kaznena djela klevete, uvrede i sramoćenja.

Izmjenjenom privatnom tužbom Crnić sada Mamića tereti za uvredu i klevetu, ali ne i za sramoćenje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.