SUDSKOJ ZABRANI UNATOČ

Zdravko Mamić bio u Splitu, ali ne na utakmici

Srijeda, 16. travnja 2014. 15:05 Napisao/la  Ivan Jelić

Davor Šuker također se nije pojavio na proslavi rođendana RNK-a Split

Zdravko Mamić pojavio se u Splitu uoči utakmice (19) između Splita i  Dinama. Dolazak izvršnog dopredsjednika Dinama dignuo je tenzije budući da je Mamiću zabranjen dolazaka na nogometne utakmice u Splitu nakn zadnjeg incidenta u loži poljudskog stadiona. Zabrana se ne odnosi samo na poljudski stadiona nego i na stadion u Parku mladeži.


Rješenje o zabrani izdao je splitski Prekršajni sud,  mjera opreza je izvršna za okrivljenika odmah i traje dok za tim postoji potreba, a najdulje do pravomoćnosti presude. U slučaju nepostupanja po određenoj mjeri opreza okrivljeniku se na temelju čl. 132. t. 5. Prekršajnog zakona mogu kazniti novčanom kaznom u iznosu do 10.000,00 kn. To znači da bi Mamić počinio prekršaj da je ušao u pristupni prostor stadiona ili u sami objekt.

Mamić nije otišao na utakmicu. Nakon ručka s predsjednikom HN-a Davorom Šukerom u hotelu Lav, Mamić se vratio u Zagreb. Ni Šuker se nije pojavio na rođendanskoj proslavi Splita.


Zanimljivo je da u  RNK-u Split nisu primili nikakva uputstva od policije ili suda što treba učiniti u slučaju da se Mamić pojavio na stadionu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.