GNK DINAMO

Objavili financijski izvještaj bez brojki

Nedjelja, 14. travnja 2024. 10:09 Napisao  I. V.

Priopćenjem pokušali zatomiti temu o problemima

Objavili financijski izvještaj bez brojki

Nakon što je HNK Hajduk objavio financijsko izvješće u kojemu stoji da je u minusu od cca. 12 mil. eura, na službenoj stranici GNK Dinamo je ovako pojasnio svoju financijsku situaciju:

Nastavno na medijske napise o financijskom stanju u Dinamu želimo svim članovima i navijačima kazati kako klub nije ni u kakvoj zabrinjavajućoj situaciji.

Zatečeno stanje nakon prvih demokratskih izbora zahtjeva naše odgovorno ponašanje koje je primjetno od prvog dana stavljanjem brojnih tema vezanih uz financije kluba na same sjednice Izvršnog odbora, a potom i konstruktivnim raspravama na tim istim sjednicama.

Proaktivnom komunikacijom prema svim dionicima pokazujemo da imamo jasni tok priljeva sredstava, ali i da imamo rješenja za konsolidiranje kluba kako u financijskoj, tako i u organizacijskoj domeni.

Svjesni smo odgovornosti koju smo dobili od članova kluba koji su nas izabrali da vodimo Dinamo u maniri dobrih gospodarstvenika u idućih četiri godine.

Po potrebi sve važne informacije na ovu temu iskomunicirat ćemo s javnošću, a do tada pozivamo sve članove i navijače da podrže naše igrače u nastavku pobjedničkog niza već u srijedu protiv Varaždina na putu do obrane naslova prvaka Hrvatske i pobjede u finalu Kupa, stoji u priopćenju koje potpisuje Dubravko Skender, dopredsjednik GNK Dinamo.

Budući da u priopćenju nema brojki, očita namjera autora priopćenja je zatomiti osjetljivu temu o financijskim problemima u jeku borbe za prvaka.

Jasno je svima da ljudi koji vode Dinamo na čelu s Velimirom Zajecom nemaju kapaciteta dugoročno održavati klub na financijskoj razini koju je dosegnuo Zdravko Mamić, koji je u proteklih dvadesetak godina postao najuspješniji nogometni menadžer na puno većem tržištu od siromašnog hrvatskog okruženja.   

Inače, Dinamo je prema upravno-pravnom statusu udruga građana, Hajduk je športsko dioničarsko društvu većinski vlasnik kojega je Grad Split, dok je HNK-a Rijeka športsko dioničarsko društvo u većinskom vlasništvu Damira Miškovića, Grad Rijeka je manjinski vlasnik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.