Trener Dinama nije želio govoriti o derbiju protiv Rijeke

Nedjelja, 18. veljače 2024. 20:44 Napisao/la  SC

Živo me zanima analiza jedanaesterca, to moram reći. Nema veze, sačekat ćemo sudačku komisiju, neka oni kažu, rekao je Sergej Jakirović

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović Foto: GNK Dinamo

Sergej Jakirović nije bio pretjerano zadovoljan načinom na koji je njegova momčad odigrala protiv Varaždina.

- Bila je očekivano teška utakmica s obzirom na put koji smo imali. Očekivao sam pad, ali više u drugom dijelu, iako smo polako počeli gubiti kontrolu u zadnjih deset minuta prvog dijela, a do tada smo sve kontrolirali. Željeli smo zabiti drugi gol da utakmicu odvedemo u mirnije vode, ali nismo uspjeli. No, Neva (Nevistić op.a.) je uspio obraniti kazneni udarac i onu šansu Poldrugača. Živo me zanima analiza jedanaesterca, to moram reći. Ono što sam vidio na ekranu Bernauer je sam sebe napucao u ruku, a znam da to nije jedanaesterac. Nema veze, sačekat ćemo sudačku komisiju, neka oni kažu. No, očekivano teška utakmica, pišu se tri boda i idemo dalje.

Dinamo očito ne može bez drame, Betis očito još uvijek nije postao zamašnjak koji se očekivao da će postati.

- Nisam zadovoljan kako smo reagirali, ali to pripisujem manjku energije, koja je očita. I to se vidjelo u svakom duelu, kasnili smo. Naravno da je Varaždin dobar na lopti, mogu ti stvoriti probleme. Pokušali smo sa zamjenama. Moramo bolje, to nije sporno, ali utakmica u četvrtak je ostavila traga. Moramo ovo dobro analizirati i u narednim utakmicama još malo promijeniti za svježinu i energiju, koja će nam biti potrebna.

U 95. minuti Varaždin je imao stopostotnu prigodu, momčadi kao što je Dinamo takvi se propusti ne bi smjeli događati.

- Imali smo čistu loptu koju smo morali očistiti, ispalo je nonšalantno, ali da smo očistili ne bi bilo ničega. Morali smo spriječiti Vukčevića da osvoji prostor toliki prostor, a morali smo i nakon ubačaja to bolje očistiti.

Jakirovićevu momčad u četvrtak čeka Betis, a nakon toga derbi protiv Rijeke na Maksimiru.

- Betis će sigurno doći da uspije izboriti prolaz, ali i mi imamo svoje planove. Dobro ćemo se regenerirati, imamo četiri dana do te utakmice, smatram da ćemo biti puno bolji nego protiv Varaždina i pokušat ćemo izboriti prolaz pred našim gledateljima, kojima se i ovim putem zahvaljujem. Hvala im na podršci, znam da im nije lako, ali nije nikome lako. Nakon toga nas čeka Rijeka, ali o tome ću pričati nakon četvrtka, zaključio je Sergej Jakirović.