Trener Dinama nije želio govoriti o derbiju protiv Rijeke

Nedjelja, 18. veljače 2024. 20:44 Napisao/la  SC

Živo me zanima analiza jedanaesterca, to moram reći. Nema veze, sačekat ćemo sudačku komisiju, neka oni kažu, rekao je Sergej Jakirović

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović Foto: GNK Dinamo

Sergej Jakirović nije bio pretjerano zadovoljan načinom na koji je njegova momčad odigrala protiv Varaždina.

- Bila je očekivano teška utakmica s obzirom na put koji smo imali. Očekivao sam pad, ali više u drugom dijelu, iako smo polako počeli gubiti kontrolu u zadnjih deset minuta prvog dijela, a do tada smo sve kontrolirali. Željeli smo zabiti drugi gol da utakmicu odvedemo u mirnije vode, ali nismo uspjeli. No, Neva (Nevistić op.a.) je uspio obraniti kazneni udarac i onu šansu Poldrugača. Živo me zanima analiza jedanaesterca, to moram reći. Ono što sam vidio na ekranu Bernauer je sam sebe napucao u ruku, a znam da to nije jedanaesterac. Nema veze, sačekat ćemo sudačku komisiju, neka oni kažu. No, očekivano teška utakmica, pišu se tri boda i idemo dalje.

Dinamo očito ne može bez drame, Betis očito još uvijek nije postao zamašnjak koji se očekivao da će postati.

- Nisam zadovoljan kako smo reagirali, ali to pripisujem manjku energije, koja je očita. I to se vidjelo u svakom duelu, kasnili smo. Naravno da je Varaždin dobar na lopti, mogu ti stvoriti probleme. Pokušali smo sa zamjenama. Moramo bolje, to nije sporno, ali utakmica u četvrtak je ostavila traga. Moramo ovo dobro analizirati i u narednim utakmicama još malo promijeniti za svježinu i energiju, koja će nam biti potrebna.

U 95. minuti Varaždin je imao stopostotnu prigodu, momčadi kao što je Dinamo takvi se propusti ne bi smjeli događati.

- Imali smo čistu loptu koju smo morali očistiti, ispalo je nonšalantno, ali da smo očistili ne bi bilo ničega. Morali smo spriječiti Vukčevića da osvoji prostor toliki prostor, a morali smo i nakon ubačaja to bolje očistiti.

Jakirovićevu momčad u četvrtak čeka Betis, a nakon toga derbi protiv Rijeke na Maksimiru.

- Betis će sigurno doći da uspije izboriti prolaz, ali i mi imamo svoje planove. Dobro ćemo se regenerirati, imamo četiri dana do te utakmice, smatram da ćemo biti puno bolji nego protiv Varaždina i pokušat ćemo izboriti prolaz pred našim gledateljima, kojima se i ovim putem zahvaljujem. Hvala im na podršci, znam da im nije lako, ali nije nikome lako. Nakon toga nas čeka Rijeka, ali o tome ću pričati nakon četvrtka, zaključio je Sergej Jakirović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.