Sergej Jakirović: Strani sudac? Ne dopušta mahanje rukama i prigovaranje!

Petak, 29. ožujka 2024. 10:51 Napisao/la  SC

Matematički neće biti ništa gotovo jer imate devet utakmica do kraja, ali psihološki će sigurno derbi imati utjecaj, rekao je trener Dinama

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović

Hajduk i Dinamo u subotu od 19.30 sati na Poljudu igraju derbi što će ostati zapisan kao prvi veliki derbi kojega su sudili strani suci. 

Od 17 sati u Kranjčevićevoj igra se utakmica između Rudeša i Rijeke, nogometaši Hajduka i Dinama na Poljudu će znati s kakvim zaostatkom nastavljaju borbu za titulu, što ovoj utakmici daje posebnu draž.

Ako se gleda iz perspektive Rijeke najbolje bi bilo da dvoboj ne dobije pobjednika, što bi za obje momčadi na Poljudu bio veliki kiks i korak unatrag u borbi za prvo mjesto. 

Svjestan je toga i Sergej Jakirović, trener nogometaša Dinama zna da je ulog u derbiju na Poljudu puno veći nego inače.

- Znamo svi što ova utakmica nosi. Možemo reći da se sad lomi sezona jer smo ušli u zadnji krug prvenstva, moramo biti na iznimno visokom nivou ako želimo pobijediti, iako smo svjesni da neće biti nimalo lako. Imam dvije dvojbe oko sastava, a ono što jest problem je što su se mladi reprezentativci tek priključili neki dan. Svi ostali su na dispoziciji. Rog je također u konkurenciji, ide s nama u Split. Jako sam zadovoljan kako izgleda s obzirom na to da nije igrao deset mjeseci. Uvijek igramo na pobjedu, sad zavisi od utakmice kako će se ona odviti. Imamo svoj plan. Ovo je specifična utakmica, kad se pripremate za derbi, sve drugo nema veze. Bit će puno naših navijača, možda nam je to nedostajalo u nekim europskim iskušenjima. Kažem, morat ćemo biti na iznimno visokom nivou. Ishod ovog derbija bit će psihološki jako važan, iako matematički neće biti ništa gotovo jer imate devet utakmica do kraja. Psihološki će sigurno imati utjecaj.

Derbi će suditi njemački suci, glavni sudac bit će Daniel Sietert, pomoćnici Jan Seidel, Rafael Foltyn i Timo Gerach, u VAR sobi sjedit će Johann Pfeifer i Michael Emmer.

- Vjerujem da će momčadi više koncentrirati na igru, a ne na uobičajeni nogometni folklor. Sudac kao sudac, koliko informacija imam o njemu?  Ne dopušta nikakvo mahanje rukama i prigovore pa će iz toga kuta možda biti europska utakmica. I mi moramo s te strane biti pažljivi. Razgovarali smo o tome, uvijek analiziramo stil suca koji sudi, zaključio je Jakirović. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.