Skupština Dinama: Zdravko Mamić opet najavio odlazak, 53 mil. kuna minusa u blagajni

Ponedjeljak, 17. ožujka 2014. 21:42 Napisao/la  SC

Nemamo stadion, navijače niti medije koji stvaraju sliku o nama. Nemamo saveznike. Mi smo fenomen, ali nema predaje, kaže Mamić. Dinamo prihodovao 217, a potrošio 225 milijuna kuna

- Otići ću iz Dinama svojevoljno, jer neću imati drugog izbora. Ne želim da Dinamo bude talac Zdravka Mamića, niti da budem grobar hrvatskog nogometa, rekao je Zdravko Mamić na Skupštini Dinama.

Mamić je najavio da odlazi na ljeto čime je iznenadio one koji ga ne poznaju. Oni koji ga poznaju malo bolje znaju da će svojevoljno otići iz Dinama istoga dana kada Ćiro svojevoljno prestane biti trener. A to znači nikada! Sve ostalo rečeno na Skupštini već je mnogo puta izrečeno:

Murić ima psihičke smetnje zbog Mamićevih prijetnji smrću
Mamić se osvrnuo na slučaj Roberta Murića, mladog napadača koji ne želi ostati u Dinamu.
- Mladog igrača ne možete vezati na više od tri i pol godine i zato ta djeca postaju taoci pohlepnih menadžera. Došao mi je dopis od Murićeva odvjetnika u kojem stoji da Robert ima velike psihičke smetnje, jer sam kao prijetio smrću njegovom ocu i da se on zbog toga liječi kod psihijatra te da zbog toga ne može dolaziti na treninge, rekao je Mamić.

- Nemamo stadion, navijače niti medije koji stvaraju sliku o nama. Nemamo saveznike. Mi smo fenomen, ali nema predaje. Nedopustivo je i neobjašnjivo da navijači odlaze sa stadiona kod našeg vodstva 5:0. Svi stranci koji dođu su puni hvale za Dinamo, a onda naglo potonu zbog atmosfere. Ovdje bi Messi i Ronaldo bili neznalice. Deveti put zaredom bit ćemo prvaci i ovim putem čestitam stručnom stožeru i igračima na novom naslovu prvaka. Imamo 10 bodova prednosti ispred Hajduka, a u polufinalu Kupa imamo prednost 2:0 i čeka nas uzvrat u Zagrebu. Naši ciljevi su blizu ostvarenja: osvajanje trofeja prvenstva i Kupa. Napravit ćemo sve da se još pojačamo i budemo jači jer želimo konkurentniji Dinamo u Europi. Znamo da smo u vrijeme velike krize postavili visoke ciljeve, ali pokazali smo da unatoč tome možemo ići naprijed. Nakon što smo desetljećima rano ispadali u Europi danas je Dinamo klub s najviše europskih nastupa u posljednjim godinama. Sa svih strana imamo neprijatelje. Borimo se protiv nedostatka komfora na stadionu, navijača koji nam okreću leđa, države koja će donijeti zakon za jedan klub i jednog čovjeka. Žele me likvidirati, umjesto da me pohvale zbog svega što sam napravio s Dinamom, rekao je između ostalog Mamić.

Dinamo je 2013. godinu završio s knjigovodstvenim minusom od 8 milijuna kuna. Prihodi su bili 217, rashodi 225 milijuna kuna. Rezerva od 53 milijuna kuna garantira stabilnost kluba u dogledno vrijeme. Međunarodni pravilnici oko registracije i profesionalnih ugovora s maloljetnim igračima ne idu u prilog klubu koji živi od prodaje igrača. Mamić je ponovo istaknuo da je Dinamo najveći izvoznik mladih igrača u Europi.

- Ne postoji taj luđak koji će klubu omogućiti takav priljev novaca. Pa cijela država je u lovu na jedan klub i jednog čovjeka. Nema sredstava koja nisu koristili u obračunu sa mnom i Dinamom, govori Dinamo.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.