Sergej Jakirović: Imam dojam da se podcjenjuje Konferencijska liga

Četvrtak, 21. rujna 2023. 11:04 Napisao/la  SC
Sergej Jakirović
Sergej Jakirović Foto: GNK Dinamo

Dinamo večeras (21) protiv Astane igra prvu utakmicu u skupini Konferencijske lige:

– Prvi cilj je napraviti sve da prođemo grupu. Bilo bi idealno ako bismo mogli biti prvi u skupini. Imam dojam da se podcjenjuje Konferencijska liga, a onda vidimo da ga osvoje West Ham United i Roma. Veliki Jose Mourinho, koji je osvojio sve, podignuo je pokal Konferencijske lige i potom ga čak i istetovirao. Svi veliki klubovi žele osvojiti to natjecanje, pogotovo kad se približe finalu. Idemo korak po korak. U Dinamu je cilj pobijediti u svakoj sljedećoj utakmici i time nisam ništa novo otkrio, a što će biti dugoročno, vidjet ćemo. Bitno je da smo zdravi i da možemo odraditi sve što je pred nama, kazao je trener Sergej Jakirović.

Dinamo je prije dva mjeseca pobijedio Astanu u Maksimiru s 4:0, postoji li bojazan da bi igrači mogli pomisliti da će lako do pobjede?

– Nema takve bojazni. Znamo da nikoga ne smiješ podcijeniti. Astana će doći sa željom da popravi dojam, nije ona toliko loša momčad kao što je to možda ispalo po rezultatu u zadnjim našim dvobojima, ali to je bila i Dinamova zasluga. U Astaninoj momčadi ima dosta “balkanskog štiha”, tamo je “moj” Josip Čondrić, vratar koji je bio kod mene u Zrinjskom. Prate situaciju kod nas i znaju točno što mogu očekivati od Dinama. Prate i naše medije, sve će to prenijeti suigračima. Mi moramo biti maksimalno ozbiljni, koncentrirani, fokusirani da odradimo posao najbolje što možemo, rekao je Jakirović.