Sergej Jakirović: Imam dojam da se podcjenjuje Konferencijska liga

Četvrtak, 21. rujna 2023. 11:04 Napisao/la  SC
Sergej Jakirović
Sergej Jakirović Foto: GNK Dinamo

Dinamo večeras (21) protiv Astane igra prvu utakmicu u skupini Konferencijske lige:

– Prvi cilj je napraviti sve da prođemo grupu. Bilo bi idealno ako bismo mogli biti prvi u skupini. Imam dojam da se podcjenjuje Konferencijska liga, a onda vidimo da ga osvoje West Ham United i Roma. Veliki Jose Mourinho, koji je osvojio sve, podignuo je pokal Konferencijske lige i potom ga čak i istetovirao. Svi veliki klubovi žele osvojiti to natjecanje, pogotovo kad se približe finalu. Idemo korak po korak. U Dinamu je cilj pobijediti u svakoj sljedećoj utakmici i time nisam ništa novo otkrio, a što će biti dugoročno, vidjet ćemo. Bitno je da smo zdravi i da možemo odraditi sve što je pred nama, kazao je trener Sergej Jakirović.

Dinamo je prije dva mjeseca pobijedio Astanu u Maksimiru s 4:0, postoji li bojazan da bi igrači mogli pomisliti da će lako do pobjede?

– Nema takve bojazni. Znamo da nikoga ne smiješ podcijeniti. Astana će doći sa željom da popravi dojam, nije ona toliko loša momčad kao što je to možda ispalo po rezultatu u zadnjim našim dvobojima, ali to je bila i Dinamova zasluga. U Astaninoj momčadi ima dosta “balkanskog štiha”, tamo je “moj” Josip Čondrić, vratar koji je bio kod mene u Zrinjskom. Prate situaciju kod nas i znaju točno što mogu očekivati od Dinama. Prate i naše medije, sve će to prenijeti suigračima. Mi moramo biti maksimalno ozbiljni, koncentrirani, fokusirani da odradimo posao najbolje što možemo, rekao je Jakirović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.