Sergej Jakirović: Sa svoje strane sam napravio sve, za ostalo treba dočekati zimsku pauzu

Petak, 20. listopada 2023. 12:41 Napisao/la  SC

Ako izgubiš dvije utakmice, imaš krizu i slabiju formu, ako pobijediš, onda nisi ništa napravio, kaže trener nogometaša Dinama

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović

Sergej Jakirović preuzeo u praksi posao sportskog direktora Dinama otkada je Dario Šimić podnio ostavku, trener Dinama tek je počeo slagati momčad:

- Nećemo na treningu saznati tko nije za Dinamo. Sa svoje strane sam napravio sve, svima sam dao priliku, a za ostalo treba dočekati zimsku pauzu i onda se odrediti što i kako dalje. Iskoristili smo pauzu za osvježenje, bili u Orioliku, dočekali zdrave reprezentativce, radili na nekim stvarima koje je trebalo ispraviti, kazao je Jakirović u najavi utakmice protiv Gorice u subotu.

Jasno je što se od Jakirovića očekuje u utakmici protiv momčadi kluba u kojemu se afirmirao kao trener u HNL-u:

- Tako je u Dinamu, ako izgubiš dvije utakmice, imaš krizu i slabiju formu, ako pobijediš, onda nisi ništa napravio. Mi smo u rujnu sve pobijedili, a onda izgubili te dvije utakmice i kao da rujan nije ni postojao. Zato je važno bilo pobijediti Istru, to smo napravili i želimo tako i nastaviti, istaknuo je Jakirović.

Bruno Petković neće igrati, ozljeda se pogoršala nakon isforsiranog nastupa za reprezentaciju u Osijeku:

-Možemo svih kriviti. I ja sam krivac, nemam problema to priznati, mogu i ja biti krivac. Ali, postoji igrač koji želi igrati, postoji 20 posto mogućnosti da se ozljeda ponovi, stavili smo ga u derbiju. Da je igrač rekao da neće igrati, ne bi igrao. Prije odlaska u reprezentaciju napravio je sve testove i bilo mu je bolje. Zato sada nećemo forsirati, da ga ne izgubimo na dulji period. Dok ne bude posve zdrav, neće biti u momčadi, zaključio je Jakirović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.