Robert Murić obznanio da odlazi u Ajax, Dinamo ostaje bez još jednog wunderkinda

Utorak, 11. veljače 2014. 00:08 Napisao/la  SC

Robert Murić na ljeto namjerava u Ajax! Mladi igrač Dinama obavijestio je čelnike Dinama kuda odlazi, trener Zoran Mamić odmah je mladog igrača udaljio iz prve momčadi i vratio u juniore.

Malodobni Murić ne može u Ajax besplatno iako je na djelu klasična priča o otimačini djece. Dinamo samo djelomično može zaštiti svoja prava, onoliko koliko je FIFA pronašla pravnih sredstava za borbu protiv trgovine mladih igrača. Murić će kad navrši 18. godina raskinuti ugovor, koji su u njegovo ime potpisali roditelji, i potpisati za Ajax. Dinamo će sigurno izvući odštetu prema parametrima koje odredi FIFA, ali taj iznos ni približno ne može biti adekvatan stvarnoj cijeni.

Dinamo je proteklih sezona počeo prodavati djecu (Jedvaj, Kovačić, sljedeći je Halilović...), jer drugačije ne može zaštiti interese na tržištu igrača na kojemu pravila određuju bogati. Da nije Ajax, pojavio bi se Manchester United, koji je već iskazao zanimanje za Murića, ili netko treći....

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.