ROČIŠTE EDUARDO - MAMIĆ

Šef Dinama vrijeđao Eduardovog odvjetnika

Utorak, 19. ožujka 2013. 15:41 Napisao/la  SC

Ti si lažov! Monstrum! Nisi više tatin sin, sad si običan mali miš! Nisi više na Vrhovnom sudu... izgovorio je Mamić Eduardovu odvjetniku Ivici Crniću

Nakon nešto više od tri sata na Općinskom sudu u Zagrebu okončano je prvo ročište parnice Eduardo da Silva - Zdravko Mamić. Nakon što je prije nekoliko dana na sudu završio zbog govora mržnje,  Dinamov šef ovoga se puta pred sutkinjom našao zbog Eduarda kojega tuži zbog neisplaćenih dugovanja na ime građanskog ugovora koji je s njime potpisao još kada je Brazilac došao u Hrvatsku.

Odvjetnički tim hrvatskog reprezentativca tvrdi da se radi o zabranjenom lihvarskom ugovoru po kojemu Mamić od Eduarda dobiva postotak zarade tijekom cijele njegove karijere.  Eduardo je u uvodu objasnio prirodu poslovanja između njega i Mamića.

- Uglavnom smo se nalazili u kafićima ili restoranima. Davao sam mu kuvertu u kojoj je bio postotak. Nikada ništa nismo potpisivali, objasnio je napadač ukrajinskog Shakhtara, dodavši:

- Od prvog ugovora nisam dobio ništa. Agencija Zdravka Mamića davala mi je 400 maraka mjesečno, a kupili su mi i automobili za 12.000 eura. Svaka tri mjeseca još bih dobio 5.000 eura. Nisam pitao čiji je to novac, Mamićev ili Dinamov.

Potom je Mamić, kojega je sutkinja cijelo vrijeme smirivala, prezentirao svoje viđenje priče:

- Za Eduarda sam čuo još 2000. godine, nalazio se u Sloveniji na operaciji jer je bio bolestan, ja sam platio tu operaciju i to je bilo vrijeme kada još nisam imao menadžersku licencu, a Eduardo također nije imao ugovor s Dinamom. Napravio sam ugovore kao Don King, koji je stvorio Alija, Foremana i druge,  to je kopija tih ugovora. Igračima sam plaćao stanove, 500 eura mjesečno, aute, pa Eduardu sam dao 300.000 eura za kuću i 200.000 eura da zatvori kredit u banci, objasnio je Mamić i dodao:

- Krvarim što je došlo do ovoga jer moja ljubav prema njemu neće biti ugašena. Siguran sam da iza ovo ne stoji on već njegova podsvijest, odnosno njegova žena. Nudim mu milijun eura neto da dodje u Dinamo i ovdje završi karijeru, zaključio je gazda Dinama.

Mamić je tijekom saslušanja izgubio živce kada mu je pitanja počeo postavljati Eduardov odvjetnik Ivica Crnić:

- Ti si lažov! Monstrum! Nisi više tatin sin, sad si običan mali miš! Nisi više na Vrhovnom sudu... ispalio je Mamić verbalni arsenal uvreda.

Crnić je zatražio zaštitu, sutkinja je kaznila Mamića s 10.000 kuna zbog uvreda što nije zaustavilo Mamića. Nakon još jedne tirade uvreda, Mamić je napustio sudnicu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.