Miroslav Rožić najavio smjenu predsjednika Mirka Barišića, sazvana Izvanredna skupština

Ponedjeljak, 02. siječnja 2023. 11:21 Napisao/la  SC

Tražit ćemo da se na Izvanrednoj skupštini razriješi dosadašnjeg predsjednika i izvršni odbor, kazao je Damir Zorić, član Nadzornog odbora

Miroslav Rožić
Miroslav Rožić

Nadzorni odbor Dinama održao je u ponedjeljak konferenciju za novinare na kojoj je najavio sazivanje Izvanredne skupštine Dinama.

Prema očekivanju, Zdravko Mamić uspio je skupiti dovoljan broj potpisa da bi mogao legalno smijeniti aktualno vodstvo kluba na čelu s Mirkom Barišićem:

- Predali smo potpise za održavanje Izvanredne skupštine, što je tražila većina skupštinara jer je dio skupštine i članova izvršnog odbora odbio provesti odluku koja je donesena dvotrećinskom većinom glasova i koja je trebala biti donesena po statutu. Najviše tijelo upravljanja klubom je skupština, izvršni odbor je izvršno tijelo te skupštine. Ovu odluku skupštine dio izvršnog odbora odbio je provesti, čime je drastično prekršen statut. Smatrali smo da trebamo poduzeti što nam statut omogućuje i zatražiti Izvanrednu skupštinu. Predložili smo i dnevni red, tražit ćemo da ta skupština razriješi dosadašnjeg predsjednika i izvršni odbor i izabere nove ljude, kazao je Damir Zorić, član Nadzornog odbora.

Predsjednik Nadzornog odbora Miroslav Rožić u dužem monologu iznio je svoje viđenje sukoba dviju struja unutar Dinama, naglasivši da većina skupštinara ne želi da klubom upravlja loša kopija Zdravka Mamića.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.