MAXTV PRVA LIGA

Dinamo proslavio naslov, sukob policije i BBB-a

Subota, 27. travnja 2013. 21:06 Napisao/la  SC

Utakmice 29. kola: Dinamo - S. Belupo 1:0, Istra 1961 - Cibalia 2:1

MAXtv Prva liga – 29. kolo

 

DINAMO – SLAVEN BELUPO 1:0

 

Stadion u Maksmiru. Gledatelja: 2000

 

Sudac: Andrej Burilo (Osijek)

 

Strijelac: 1:0 Bubnjić (87-ag)

 Žuti kartoni: Beqiraj (Dinamo), Kokalović, Bubnjić (S. Belupo)

 

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Jedvaj, Šimunić, Pivarić, Brozović, Tomečak (od 46' Halilović), Sammir, Husejinović (od 70' Pamić), Rukavina, Beqiraj (od 77' Krstanović).

 

SLAVEN BELUPO: Rodić, Kokalović, Grgić, Bubnjić, Batarelo (od 81' Herent), Čanađija (od 90' Jelavić), Geng, Brlek, Maras, Rak, Šaban (od 67' Jugović).

 

 

 

 

U 87. minuti Pivarić je ubacio, a Bubnjić nespretno  reagirao i svladao vlastitog vratara – 1:0. Dinamo je minimalno pobijedio Slaven Belupo u utakmici koja trebala biti slavlje hrvatskog prvaka. Kao i obično, atmosfera na stadionu i oko njega nalikovala je svemu sam ne slavlju. Počelo je sukobom policije i BBB.ovaca, kojima je zabranjen ulaz na istočnu tribinu

 

BBB-ovci su potom došli pred zapadnu tribinu, priredili pirotehnički igrokaz i otišli prije nego što je Dinamo proslavio titulu prvaka i proslavio 102. rođendan.

Što se nogometa tiče, igra se uklopila u sivilo. Dinamo je bio nešto bolji, ali ne toliko da se ima razloga veseliti pobjedi koja ni jednoj momčadi ništa ne znači.

 Vrijedi spomenuti da je Ivan Kelava u 11. minuti srušio rekord po tome što 778 minuta nije primio pogodak. Za nagradu Zdravko Mamić traži vratara za Ligu prvaka

ISTRA 1961 – CIBALIA 2:1

 

Stadion Aldo Drosina. Gledatelja. 1500

 

Sudac: Igor Križarić (Čakovec)

 

 

 

Strijelci: 1:0 Milić (51), 1:1 Bartolović (69), 2:1 Križman (77)

 

Žuti kartoni: Pavlčić, Terzić, Ćorić (Cibalia)

 

ISTRA 1961: Ježina, Milić, Budicin, Anđelković, Blagojević, Obšivač, Križman, Chung, Prelčec (74 Zgrablić), Ottochian (87 Havojić), Aganović (87 Hadžić)

 

CIBALIA: Matković, Mišić, Muženjak (79 Koledić), Pavličić (56 Bartolović), Župarić, Mitrović, Ćorić (52 Puljić), Filipović, Rugašević, Čulić, Terzić

 

Nogometaši Istre napokon su pobijedili pred svojim navijačima, koji su pet utakmica čekali da bi proslavili pobjedu. U  52. minuti Obšivač je je prošao desnom stranom, uposlio Milića koji pogađa mrežu – 1:0

 

U 69. minuti Bartolović je slobodnog udarca pogodio vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu – 1:1. Pobjedu Istre osigurao je u 77. minuti Križman, koji  se oslobodio svojih čuvara, prošao vratara i zabio za 2:1.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.