Marko Rog: Bilo je zanimanja i nekih drugih klubova, ali odabrao sam Dinamo

Utorak, 13. veljače 2024. 17:08 Napisao/la  SC

Otprilike u vrijeme reprezentativne stanke, možda utakmicu prije ili poslije, odredio je Rog kada će zaigrati za Dinamo

Marko Rog
Marko Rog Foto: GNKDinamo

GNK Dinamo ovako je predstavio Marka Roga pred novinarima:

- Veselim se novim izazovima, uvjeren sam da će biti dobro i da ćemo vratiti Dinamo tamo gdje mu je i mjesto, na vrh ljestvice. Ovakvom je, optimističnom, ohrabrujućom i nadahnutom porukom Marko Rog obilježio povratak u najdraži klub. U Dinamo se vratio nakon sedam i pol godina izbivanja, nakon brojnih problema s ozljedama koje su mu prikočile karijeru...Došao je na posudbu iz talijanskog Cagliarija do kraja kalendarske godine, a njegov entuzijazam i energija u uvodnom medijskom istupu mogli bi poslužiti i kao svojevrsni motivacijski govor novim suigračima.

– Sretan sam, stvarno je lijepo vratiti se doma, vidjeti svoje ljude, govoriti našim jezikom... Želim pomoći klubu iako trenutačno nisam spreman za igru, trebat će mi otprilike mjesec dana kako bih se priključio momčadi na treninzima. Pun sam motiva i želim pomoći – istaknuo je Rog.

Kad očekuje povratak na teren?

– Otprilike u vrijeme reprezentativne stanke, možda utakmicu prije ili poslije. Možda bi prva mogla biti na gostovanju na Poljudu krajem ožujka ako ne i prije. Vidjet ću i s trenerima, odlučit ćemo zajedno.

Koliko je sad situacija drukčija nego u trenutku kad je odlazio prije sedam i pol godina?

– Najvažnije je da klub ima dobre rezultate, a svima nam je cilj pridonijeti tome. Ove godine se malo više mučimo u prvenstvu, ali možda je i razumljivo da nakon toliko godina dominacije dođe jedna sezona u kojoj nismo već u veljači 10 bodova ispred svih. Ali, i u ovoj sezoni koja je malo slabija nego što smo navikli, mi smo i dalje tu, blizu. Borit ćemo se do kraja. Dinamo ima jako kvalitetnu momčad i možemo osvojiti naslov prvaka.

Kako je psihološki pregrmio sve probleme s ozljedama?

– Teško, uvijek mi se to dogodilo baš u trenutku kad bih se vratio na svoju pravu razinu. Ali, u tim sam situacijama želio pokazati pravi karakter, neću odustati... Uostalom, to mi je i dodatni motiv, želimo pokazati da je moguće vratiti se i nakon toliko ozljeda. To je pokazatelj i dečkima koji nakon jedne takve ozljede odmah misle da je kraj svijeta.

Kad je bilo najteže?

– Nikad nije lako, ali posebno je teško bilo nakon prve ozljede, pogotovo zato što sam mjesec dana prije toga igrao u prvoj postavi reprezentacije, kasnije i na Europskom prvenstvu. Tada je došla prva ozljeda, a na nju se nadovezala i druga kad su se pojavile komplikacije nakon operacije. A, sad je, eto, i treća... I mislim da je sad dosta, da je kraj s ozljedama. Dobro se osjećam, mislim da mogu pomoći, dat ću sve od sebe.

S kakvim bi raspletom bio zadovoljan na kraju sezone?

– Osobno bih volio pridonijeti osvajanju naslova prvaka, dakle da Dinamo bude tamo gdje mu je i mjesto. Možemo ostvariti taj cilj.

Postojala je i mogućnost odlaska na posudbu u neku drugu sredinu?

– Bilo je zanimanja i nekih drugih klubova, ali odabrao sam Dinamo čim sam čuo da postoji opcija povratka. To je moj klub.

U Zagreb je došao na posudbu do kraja kalendarske godine, a je li moguće da ostane i dulje?

– Moguće je, ali o tome će odlučiti klubovi.

Na kojoj poziciji se vidi u Dinamu?

– Vjerojatno ću konkurirati za ulogu jednog od dva prednja vezna. Na tom se mjestu najbolje osjećam. Vidjet ćemo, odlučit će trener.

Koliko je danas drukčiji igrač nego u doba kad je odlazio iz Dinama?

– Svi mi vremenom napredujemo. Nažalost, ozljede su me usporile, ali vjerujem da i dalje mogu puno dati. Napredovao sam posebno u taktičkom dijelu, ali i u psihološkom smislu. Veselim se novim izazovima i uvjeren sam da će biti dobro – zaključio je Rog.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.